2009-06-03 16:33:04• hírek • Ferenczi Noémi

Tiltakoztak a szakszervezetisek

Országos szintű tiltakozó akciót szervezett szerdán a Cartel Alfa Szakszervezet. A Közigazgatási Palota előtt közel 50 szakszervezeti tag tiltakozott a közalkalmazottak béreit és juttatásait csökkentő intézkedések ellen.

A szakszervezeti tömb 11 órától az ország minden prefektusi hivatala elé sztrájkőrséget állított. A felvonulásokon részt vett minden közalkalmazotti hivatal, amelyet a Cartel Alfa képvisel. A közel három órás demonstráción jelen voltak a polgármesteri hivatal, a rendőrség, a határrendészet, a tanügy és az egészségügy dolgozói. Mindannyian a közalkalmazottak béreit és juttatásait sújtó intézkedések ellen tiltakoztak.

A szakszervezet vezetői egy beadványt juttattak el a Szatmár megyei prefektusi intézménynek, melyben összefoglalták mindazt ami tiltakozásra sarkallta a tömörülés tagjait. Radu Giurca prefektus arról biztosította a tiltakozókat, hogy követelésiket továbbítani fogja a kormánynak.

Az Cartel Alfa szakszervezet tagjai országszerte általános sztrájkkal fenyegetőznek, amennyiben a kormány nem talál megfelelő megoldást a helyzetre.

A Cartel Alfa egyébként a kormány válságkezelő programja miatt is elégedetlen. Az erre vonatkozó javaslataikat 82 pontban foglalták össze és adták át azt a kormánynak még az év elején, azonban csak 3-4 pontját vették figyelembe intézkedésiek során. A szakszervezet szerint, emiatt legalább öt miniszternek le kellene mondania.

A következő demonstrációra június 5-én kerül sor, a hónap végén pedig egy nagyszabású felvonulásra is sor kerülhet.


A Közigazgatási Palota előtt közel 50 szakszervezeti tag tiltakozott
A Közigazgatási Palota előtt közel 50 szakszervezeti tag tiltakozott


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: