2008-12-20 17:15:03• hírek • Parajdi Andrea

Tiltakoztak a regisztrációs adó ellen

Engedéllyel gyülekeztek szombaton délután 13 órától a strand pihenőövezetben, mindazon autósok, akik a környezetszennyezési adó mértéktelen növelése ellen tiltakoztak. Az autósok egészen az új központig vonultak fel, hangos dudaszó kíséretében.

Mint ismeretes a kormány december elején hozott rendeletének értelmében december 15-től háromszorosára növekedtek a használt autók beíratási illetéke. Az új adótarifa ellen már országszerte szerveztek tömeges tiltakozásokat.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a regisztrációs adó megtriplázása elleni tiltakozó megmozdulást feltételekkel engedélyezte. Meghatározták a tüntetők útvonalát, amelyet rendbontás nélkül be is tartottak a tiltakozók. Az autósok a strand területéről indultak, felvonulásuk során érintették a városközpontot, majd a Transilvania sugárútról behajtottak a Közigazgatási Palota előtti térre. Útjuk során, elégedetlenségükre, hangos dudaszóval hívták fel a figyelmet, s követeléseiket autóikra festve is megjelentették.

A Közigazgatási Palota előtti téren többen is csatlakoztak a megmozduláshoz, ahol már közel 150 járművezető tiltakozott. Az elégedetlen tömeggel Octavian Lazin alprefektus tárgyalt, aki azzal próbálta megnyugtatni az autósokat, hogy az új kormány megalakulásával biztosan változik még ez a rendelkezés, amely a gazdasági válság enyhítése céljából lett bevezetve. Többen hangsúlyozták, hogy a nagymértékű adótarifa életbe lépte, azt váltja majd ki, hogy sokan megpróbálnak törvénytelen módszerekkel - piros rendszám használatával - kitérni a fizetés alól. A tiltakozók szerint a kormány ezzel a rendelkezéssel, eleshet a regisztrációs adóból befolyó bevételtől, hiszen ilyen adókötelezettség mellett, sok autótulajdonos inkább külföldön jegyezteti be használtan vásárolt gépjárművét.

A tiltakozók megmozdulása a több száz aláírással ellátott petíció benyújtásával ért véget.

Octavian Lazin alprefektus az autósok elégedetlenségét hallgatja.

A tiltakozók követeléseiket autóikra festve is megjelentették.

Több százan aláírták a petíciót.

A Közigazgatási Palota előtti téren többen is csatlakoztak a tömegmegmozduláshoz.

A Közigazgatási Palota előtti téren többen is csatlakoztak a tömegmegmozduláshoz.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: