2010-05-12 17:14:09• hírek • Szatmár.ro

Tiltakoztak a nyugdíjasok

Szatmárnémetiben is utcára vonultak szerdán a nyugdíjasok, hogy a kormány megszorító intézkedései ellen tiltakozzanak.

A fővárosban mintegy 500 nyugdíjas vonult a Cotroceni-i elnöki palota elé, hogy nemtetszésüknek adjanak hangot a kormány múlt héten meghirdetett megszorító intézkedései miatt. Traian Basescu államfő akkor jelentette be ugyanis, hogy (többek között) 15%-al csökkentik a nyugdíjakat az államháztartási hiány csökkentése végett.

A tüntetők, miközben „Le Basescuval" és „Egységet" szlogeneket skandálták, „Tiszteljétek az öregeket", „Elnök úr, átvert minket", „Ne földeljék el élve a nyugdíjasokat", „Mi baja van velünk, elnök úr" és „Egységben akarunk élni" feliratú transzparensekkel vonultak fel.

Preda Nedelcu, a Nyugdíjasok Szakszervezetének az elnöke elmondta, hogy a tüntetők elégedetlenek a 15%-os tervezett csökkentéssel. Szerinte ez a lépés jóval súlyosabb következményekkel jár a nyugdíjasokra nézve, hisz az infláció és a vizitdíj tervezett bevezetése miatt drasztikusan csökkenni fog az idősek vásárló ereje. „Inkább adjon a kormány cianidos kapszulát nekünk, hogy ne legyünk az ország terhére", tette hozzá.

Szatmárnémetiben megközelítőleg 300 nyugdíjas „Ne öljenek meg minket" és „Nem értünk egyet a 15%-os csökkentéssel" feliratú transzparensekkel vonultak fel. „Politikusaink hallottak arról, hogy egyenjogúság és testvériség. Ők milliárdokat lopnak, mi pedig haljunk éhen", mondta felháborodva egy idős néni a Szatmár.ro portál munkatársának.


Nem értenek egyet a nyugdíjcsökkentéssel
Nem értenek egyet a nyugdíjcsökkentéssel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: