2009-02-19 15:43:24• hírek • Szatmár.ro

Tiltakoztak a motozás ellen

Február 18-án, szerdán a délutáni órákban a halmi határátkelőnél állították meg azt a két szatmári bejegyzésű járműt, melyben öt hölgy utazott. A határőr ellenőrizte az utasok okmányait, majd kiderült, a hölgyek úgy akarták áthozni a „duty free" üzletben vásárolt nagy mennyiségű cigarettát, hogy ragasztószalaggal a testükhöz rögzítették a dobozokat.


A határőr el akarta kobozni a dohányárút, azonban amikor felszólította a hölgyeket, hogy adják át a cigarettát, azok heves tilatkozásba kezdtek. A határrendész segítséget kért kollégáitól, azonban a hölgyeket ők sem tudták meggyőzni arról, hogy adják át a „rakományt".

S. Elisabeta (46 éves), daróci, B. Renata (27 éves), B. Timea Renata B. (30 éves), F. Mokia (30 éves) és P. Klara (34 éves) szatmárnémeti lakosokat bekísérték az őrszobába, ahol végül mégis átadták a cigarettát a határrendészeknek. Összesen 1340 doboz cigarettát találtak náluk, melyeket ragasztószalaggal rögzítettek testükhöz a ruhájuk alatt.

S. Elisabetanal 180, B. Renátánál 500, B. Timea Renátánál 150, F. Mónikánál szintén 150, P. Kláránál pedig 360 doboz cigaretta volt. A teljes mennyiséget elkobozták a határrendészek, valamint két hölgyet 5000-5000 lej, illetve mind az ötüket további 1500 lej pénzbírság kifizetésére ítélték.

Előfordult, hogy a csempészek a járműben elrejtve akartak nagy mennyiségű cigarettát áthozni a határon

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: