2008-06-16 14:28:52• hírek • Szatmar.ro

Tarolt az RMDSZ Szatmár megyében

 A Szatmár Megyei Választási Iroda hétfő délben tette közzé a választások hivatalos eredményeit.

Radu Bud prefektus, valamint Eugen Rosioru, a Szatmár Megyei Választási Iroda elnöke hétfő délben sajtótájékoztató keretében számoltak be a helyhatósági választások végleges eredményeiről. 


A megye 64 településéből az RMDSZ 18, a PSD 16, a PD-L 11, a PNL 9, a NDF 6, az MPP 1 helységben tudta megszerezni a vezetői posztot, továbbá három független polgármestert is választottak. Az RMDSZ második körre 13 településen készült, ebből 8 helységben sikert aratott, ezáltal a szövetség megyénkben bizonyult a legerősebbnek. Szatmárnémetiben Ilyés Gyula, Nagykárolyban Kovács Jenő, Tasnádon Véron András, Ákoson Geréb Miklós, Lázáriban Lengyel István, Túrterebesen Koczán Levente, Vetésen Juhász Lajos,illetve Szilágypérben Tempfli Mihály lett a polgármester.

A prefektus elmondta megyénkben komolyabb kihágások nélkül zajlottak a választások, a részvételi arány is az elvárt szintet hozta. A végleges eredmények értelmében pénteken elsőként a Megyei Tanács elnökét Csehi Árpádot iktatják be, ezt követően alakulnak meg a helyi tanácsok, amelyre a pénteki és szombati napon kerül sor.

 
P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: