2009-03-02 17:52:53• hírek • Parajdi Andrea

Tiltakoztak a közalkalmazottak

Hétfőn figyelmeztető sztrájkot tartottak az egyes hivatalokban dolgozó közalkalmazottak, akik a bónuszjövedelmek 75%-os csökkentése miatt tiltakoznak. Amennyiben nem lesz megegyezés a kormánnyal, április 15-én országos sztrájkot szerveznek a közalkalmazottak -tájékoztatott Gabriel Cuzdriorean, a Sed Lex Szakszervezet Szatmár megyei székhelyének titkára.

-Nem.volt nagymértékű tiltakozási megmozdulás, sőt arról sincsenek információink hogy, megyénkben hány közalkalmazott viselte elégedetlenségének kifejezéseként a jelképes fehér szalagot - mondta el kérdésünkre Gabriel Cuzdriorean, a Sed Lex Szakszervezet Szatmár megyei székhelyének titkára. Országos szinten március 2-án, hétfőn 9 és 11 óra között hirdettek sztrájkot az egyes szakszervezetek. Értesüléseink szerint néhány intézmény közalkalmazottjai csatlakoztak is a csendes tiltakozáshoz, ugyanis kevésnek tartják a kormány által biztosított bónuszjövedelmeket , s a fizetésük 2, 5%-os növelése is mindössze fele a korábban megígért fizetésemelésnek.

Gabriel Cuzdriorean elmondta, akkor lehet majd komolyabb tiltakozási akcióra számítani, ha a kormánnyal nem sikerül megegyezni. Szatmár megyében körülbelül ezer közalkalmazott dolgozik, akiknek nagy része csatlakozik majd az április 15-i országos megmozduláshoz.

Néhány intézmény közalkalmazottjai csatlakoztak a csendes tiltakozáshoz

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: