2009-04-24 17:57:12• hírek • Gozner Gertrud

Tiltakozó akcióra készülnek

Referendumot tartott a szakszervezet a megyei tanerők között felmérve, hogy milyen mértékben értenek egyet egy tiltakozó nagygyűlés gondolatával.

A négy reprezentatív tanügyi szakszervezet képviselői nemrég találkoztak egymással, ebből az alkalomból elemezték ki újból a tanügyi dolgozók helyzetét és a szavazás eredményét. A tiltakozó megmozdulásról szóló határozatot és ennek dátumát a négy szakszervezet április 30-ai gyűlésükön fogja meghozni.

Szatmár megyében jelen pillanatig a referendumot a tanügyi intézmények 75 százalékában tartották meg, és a tagok közül a legtöbben, pontosabban 37% a tiltakozó gyűlés mellett tette le a voksát. Ugyancsak nagy számban, 36% foglalt állást a félévi dolgozatírás és az érettségi bojkottja mellett. Csupán a megkérdezett tanerők 17% -a szeretne általános sztrájkot - áll a Ioan Dragan szakszervezeti elnök által kiadott közleményben.

Országos szinten - központosított adatok szerint - a tanügyi káderek 64%-a egyetért a nagygyűlés megszervezésével, 58%-uk helyesli a vizsgák bojkottálását, és 49%-uk általános sztrájkot szeretne. A romániai pedagógusok az elmaradt fizetésemelés miatt elégedetlenek, valamint a tanügy költségvetésének 600 millió lejjel való csökentése és az elmaradt decentralizáció ellen tiltakoznak.

A szatmári tanerők 37%-a egyetért a nagygyűlés gondolatával.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: