2008-08-18 23:10:23• hírek • Csenteri Judit

A köztisztviselők fizetés-kiegészítései

A köztisztviselők fizetései évente 53 különböző pótlékkal, juttatással és járandósággal egészül ki. Ez értékben az alapfizetéseik akár 100%-át is elérheti.

A pótlékok fajtájinál a legismertebbek mellett - pluszórákért, hűségért járó pótlék -, kevésbé megszokottakkal is lehet találkozni. Az országban létező 33 fajta pótlék között akadnak olyanok is, amelyekben csak adott intézmények részesülhetnek.

Egyik ilyen, kissé talán meglepő pótlék, a könyvtárosok azon pótléka, amelyet a túl nagy pszichikai megterhelés miatt kapnak. Egy másik, érdekességként megemlíthető pótlék, a külügyminiszter azon 10%-os juttatása, amelyben egy idegen nyelv használata miatt részesül.

5%-os juttatáshoz jutnak továbbá azok a rendőrök, akik az emberek védelme és a közrend fenntartása mellett, egy-egy kutya vagy ló felügyeletével is meg vannak bízva. A legtöbb juttatást és pótlékot pedig a belügyminiszter kapja, egész pontosan 26 félét, őt követi a védelmi miniszter 19 féle pótlékkal, majd az egészségügyi miniszter 18 félével.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: