2013-09-28 11:21:31• hírek • Szatmár.ro

Piactérré alakul három napra az újközpont

Zöldség, gyümölcs, hagyományos termékek és sok egyéb portéka lesz megvásárolható az Október 25 téren.

Három napra Szatmár és a környező megyék árusai foglalják el a szatmárnémeti Október 25 teret, azaz az új városközpontot. Az október 4-6 periódusban ugyanis a polgármesteri hivatal és a termelők egyesületének szervezésében hatalmas vásári forgataggal ünneplik meg a Betakarítás napját.

A szombat délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Dorel Coica polgármester megígérte azt is, hogy a három nap során a szatmáriak olcsóbban juthatnak majd hozzá a termékekhez, mint ahogy azt a város piacain tehetnék. A termékek választéka pedig igen bőséges lesz: a 40-nél is több, zömében szatmári termelő standjain mustot, idei gyümölcsöt, zöldséget de még dísznövényeket is lehet majd kapni. Érdekességként emelte ki a polgármester, hogy egy üvegházzal rendelkező termelő friss epret is fog árulni és nem fog hiányozni az ősz egyik kedvenc ínyencsége, a sütőtök sem.

A zöldség és gyümölcs mellett hagyományos módon készített termékek is megvásárolhatók lesznek, a húskészítményektől kezdődően, a juhsajton keresztül egészen a bogdándi bélesig.

A szatmári árusok mellett a környező megyékből is érkeznek termelők olyan portékával, amiket a szatmári hagyományőrzők nem árusítanak. Máramaros megyéből ízletes lekvárokkal, Bihar megyéből teákkal, Szilágy megyéből erdei gyümölcsből készült szörpökkel érkeznek termelők. Fehér megyéből egy hordó-készítő mester is részt vesz a háromnapos rendezvényen.

Az új főteret csütörtök este kezdik piactérré alakítani. Tíz faházat is felállítanak, na meg egy színpadot, amelyen folklórműsorok követik majd egymást. A hivatalos megnyitót pénteken 14 órakor tartják, ennek ceremóniamestere a jelenlegi város és megyevezetés legtöbbet foglalkoztatott előadója, a román népzenei előadások helyi koronázatlan királya, Petrica Muresan lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: