2013-10-02 13:48:49• hírek • Szatmar.ro

Tiltakozik az RMDSZ a két termésnap ellen

Szatmár megye és Szatmárnémeti lakosságának nevében ezúton fejezzük ki egyet nem értésünket azzal, hogy  az Önök által vezetett intézmények két ugyanolyan témájú rendezvényt (Termés Napja) szervezzenek közpénzből. Véleményünk szerint a Termés Napjának külön szatmárnémeti és Szatmár megyei megrendezésére elköltött jelentős összegek a közpénzek haszontalan elherdálását jelentik, ugyanis ennél sokkal fontosabb problémák is vannak a megyében és a városban, melyek megoldásához hiányoznak az anyagi erőforrások.

- A Megye-napok költségvetéséből kiindulva ismét két darab 100.000 RON fölötti kiadással kell számolnunk.

- Önkormányzataink, óvodáink, iskoláink, szociális intézményeink anyagi gondokkal küzdenek, az elkövetkező téli időszak fűtésszámlái pedig csak fokozni fogják nehéz helyzetüket

- Úgy gondoljuk, hogy az USL által megszavazott év eleji adóemelés indokolatlanná vált, ha van pénz ilyen típusú szórakozásra!

- Mi támogatjuk a helyi kistermelőket, viszont meggyőződésünk az, hogy a szatmári termékek népszerűsítése egy koherens stratégia része kell legyen, olyan megvalósított befektetésekkel, mint például a piacok és helyi vásárok rendbetétele, a vásárlási-eladási feltételek megteremtése

- Másrészt nem hiszünk abban, hogy a szatmáriak érdeke lenne a Termés Napjára más megyéből érkező termelők meghívása, ezzel ugyanis hátrányos versenyhelyzetbe hozzuk a saját termelőinket!

- Meggyőződésünk, hogy a Victor Ponta miniszterelnök hétfői figyelmeztetése ellenére a megye vezetői a továbbiakban is a közpénzek elherdálásával foglalkoznak, folyamatosan figyelmen kívűl hagyva a lakosság érdekeit. Teszik mindezt annak érdekében, hogy elkendőzzék a csökkenő népszerűségüket és a szórakoztató rendezvények által felkészítsék jelöltjeiket a novemberi időközi választásokra, ugyanakkor eltereljék a figyelmet az elkövetett mulasztásokra és hibákra.

Javasoljuk a közpénzek elköltési módjának újragondolását, a pénzügyi erőforrások ésszerű felhasználását az aktuális problémák megoldására és emlékeztetjük Önöket, hogy az USL  szlogenje az előző választásokkor "Igazság a végsőkig"  nem pedig "Szórakozás a végsőkig" volt.

Tisztelettel a szatmárnémeti és Szatmár megyei lakosok nevében,
Pataki Csaba - az RMDSZ Szatmár megyei elnöke
Kereskényi Gábor - az RMDSZ Szatmárnémeti elnöke
Maskulik Csaba - a Városi Tanács RMDSZ-frakcióvezetője
Kovács Máté - a Megyei Tanács RMDSZ-frakcióvezetője

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: