2005-10-03 17:39:00• hírek • Szatmar.ro

Tiltakozik a Szövetség

Az RMDSZ nem fogadja el, hogy megnehezüljön a Magyarországra történő beutazás.

Az RMDSZ nem fogadja el, hogy megnehezüljön a Magyarországra történő kiutazás, és felkéri a román Belügyminisztériumot, hogy a Románia és Magyarország viszonylatában sajátos megoldást találjon a két ország közötti határátlépés akadálymentesítésére – jelentette be Markó Béla miniszterelnök-helyettes hétfőn, a Hargita megyei Parajdon tartott sajtótájékoztatóján.

Az RMDSZ elnöke a Belügyminisztérium napokban kiadott rendelete kapcsán fejtette ki a Szövetség álláspontját. Mint mondta, a napokban számos jelzést kapott a Magyarországra történő határátkelés során felmerülő nehézségekről, amelyek abból adódnak, hogy az Európai Unió szorgalmazására a belügyi tárca szigorította az államközösségbe történő kiutazás feltételeit.

- A Szövetség már a tervezet kidolgozási fázisában jelezte a Belügyminisztériumnak, hogy egy sajátos megoldás kidolgozására van szükség a két ország viszonylatában, és annak ellenére, hogy erre konkrét ígéretet kapott ez nem történt meg – mutatott rá a szövetségi elnök, aki leszögezte, az RMDSZ minden eszközt igénybe vesz a helyzet orvoslására, ugyanis ez rendkívül sok ember érint.

Markó Béla ugyanakkor úgy vélte, a Belügyminisztérium hibát követett el abban is, hogy nem tájékoztatta időben és kellőképpen a lakosságot az Európai Unióba történő beutazás feltételeinek szigorításáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: