2010-01-21 16:29:57• hírek • Szatmár.ro

Tiltakozásra készülnek

Tiltakozó megmozdulásokat terveznek a romániai tanügyi szakszervezetek, mert nehezményezik, hogy bár a törvény előírja, a szaktárca illetékesei mégis azt állítják, hogy nem lesz 13-ik havi fizetés.

A Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség vezetője, Gheorghe Isvoranu szerint, a tizenharmadik havi fizetés eltörlése mellett létezik egy olyan javaslat is, miszerint nem fizetik ki az idei vizsgákon dolgozó pedagógusokat. „Ebben az évben fel akarják számolni a román tanügyet" - értékelte a szaktárca intézkedéseit Isvoranu, ugyanakkor azt is elmondta, hogy az érdekvédelmi képviselők nem hajlandóak tárgyalni a posztcsökkentésekről, mivel jogi úton megtámadták az azt előíró kormányhatározatot.

Virgil Roman, a Szabad Tanügyi Szakszervezet szatmári fiókjának vezetője portálunknak beszámolt annak a két levélnek a tartalmáról, amelyet a Szociáldemokrata és Demokrata Liberális Pártnak címeztek. Ezekben azt az álláspontjukat szögezik le, mely szerint azok a pedagógusok, akiket elbocsátanak, addig kellene végkielégítést kapjanak, amíg új munkahelyet nem találnak.

A szakszervezetek pedig csak akkor fognak újra tárgyalni az oktatási szaktárcával, ha az sürgősségi kormányrendelettel fogja szabályozni az elbocsátott pedagógusok kárpótlását, ellenkező esetben tiltakozó megmozdulásokat is szervezhetnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: