2008-07-10 16:48:07• hírek • Józsa János

Tilos a kánikula alatt az állatokat dolgoztatni

 A meleg időszak alatt, dolgoztatásukon kívül szállítani, vagy legeltetni sem szabad a haszonállatokat.

A Szatmár Megyei Állategészségügyi Igazgatóság közleménye szerint, a kánikulai melegben figyelni kell az állatokra is.

 Amint azt Dr. Corneliu Ceica igazgatótól megtudtuk, 11:00 és 19:00 órák között tiltott az állatok szállítása, legeltetése vagy munkába fogása, ugyanígy bármilyen stresszforrásnak való kitétele, az elgyengült, mozgásképtelen, vagy dehidratálódott állatokat pedig vágóhidakra kell szállítani.

A nyári időszakban, az állattartók kötelesek betartani az állat-egészségügyi előírásokat, így megóvni haszonállataikat a napsugárzástól, folyamatosan vízzel ellátni, nagy hőségben locsolni azokat, jó minőségű táplálékkal, hűvös és ventilációval rendelkező helyen tartani őket. Túlmelegedésük jeleinek észlelésekor - így a száj és szem nyálkahártyáinak kiszáradásakor, a szívritmus megemelkedésekor, gyengeség mutatkozásakor – értesíteni kell az állatorvost és meg kell tenni a megfelelő lépéseket az állat ellátására.

Az előírások betartásának ellenőrzésére a Szatmár Megyei Állategészségügyi Igazgatóság, a Belügyminisztérium szakembereivel közösen ellenőrzéseket fog végezni az állattartóknál, legelőkön és a közutakon.

J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: