2013-07-30 13:09:15• hírek • MTI

Tigrisszaporulattal ünneplik a tigrisek nemzetközi napját

Több mint másfélszeresére nőtt 2009 óta a vadon élő tigrisek száma Nepálban, ami óriási sikert jelent a fokozottan veszélyeztetett faj megóvásáért folytatott harcban - hozta nyilvánossága a Természetvédelmi Világalap (WWF), a tigrisek nemzetközi napján.

A tigrisek nemzetközi napját a 2010-ben Szentpéterváron megtartott Tigris Csúcstalálkozón jelölték ki, továbbá itt indították el a TX2 kampányt is, amely célul tűzte ki, hogy 2022-re megduplázzák a vadon élő tigrisek számát. A kampány egyik eleme, hogy előre meghatározott időközönként felmérik a vadon élő egyedek létszámát, így ellenőrizve a természetvédelmi lépések hatékonyságát - közölte az MTI-vel a WWF hétfői közleménye.

Nepálban 2009 óta 63 százalékkal, 1981 egyedre nőtt az országban vadon élő tigrisek száma. Ez az eredmény azt is jelenti, hogy az általuk lakott élőhelyek is egészségesebbek, hiszen a csúcsragadozók jelenléte elengedhetetlen a jól működő ökoszisztémához. Bebizonyosodott, hogy a mai technikai eszközökkel minden korábbinál precízebben mérhető fel és követhető nyomon a tigrisek állománya - hangsúlyozta Mike Baltzer, a WWF Életet a Tigriseknek elnevezésű program vezetője.

A WWF évtizedek óta foglalkozik a tigrisek megmentésével; a terepen a helyi vadőröket felkészítik az orrvadászok elleni küzdelemre, a döntéshozókkal folyamatosan tárgyalnak a természetvédelmi szempontok érvényesítéséről, valamint számos figyelemfelkeltő akciót szerveznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: