2014-03-06 14:51:23• hírek • Szatmár.ro

Tévhitek és tények a korpáról

A szépségipar szakemberei a hajkorona ápolására leginkább megfelelő termékek tökéletesítésére törekednek, és igyekeznek a különböző hajtípusoknak megfelelő hajápolószerekkel előrukkolni.

A hajápolás területén, a korpa az egyik leggyakrabban említett problémák közé sorolható, amely több mint 150 éve vita tárgyát képezi. Tény az, hogy a korpásodást számos tényező idézheti elő. Ide sorolható a vitaminhiány, a légkör szennyezettsége vagy a fokozott stressz is. Az üzletekben és gyógyszertárakban samponok, gyógyszerek és természetes készítmények tömkelege kapható, de ezek nem minden esetben jelentenek végleges megoldást. A szépségipar szakemberei igyekeznek lerántani a leplet a korpásodásról keringő tévhitekről.

Első tévhit: a korpa a gyenge vérkeringés, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a nem megfelelő hajápolás eredményeként jelentkezik.

Tény: a korpát a mikroszkopikus nagyságú Malassezia gomba okozza, ami természetes módon a fejbőrön él, és különböző külső tényezők hatására „hiperaktívvá" válik. Ez a gomba egyes sejteket gyorsabb osztódásra késztet, és végül korpa formájában távozik.

Második tévhit: azok a személyek, akik a korpásodás problémájával küzdenek, szakorvos segítségét kérik.

Tény: ezek a személyek elsősorban a fodrász véleményét kérik ki, és csak végső esetben fordulnak orvoshoz.

Harmadik tévhit: a korpa csak a felnőtteknél jelentkezik.

Tény: a korpa úgy felnőtteknél, mint serdülőknél is jelentkezhet. Ez utóbbi esetben leginkább a serdülők szervezetében lezajló hormonális változás eredményeként jelenhet meg.

Negyedik tévhit: a korpa férfiaknál gyakrabban jelentkezik.

Tény: a korpa nőknél és férfiaknál is ugyanolyan gyakori.

Ötödik tévhit: a fej masszírozása a leghatékonyabb módszer arra, hogy megszabaduljunk a korpától.

Tény: a fej masszírozása valóban segít, de csak abban hogy az elhalt, elszarusodott sejtek könnyebben eltávolodjanak, de nincs gyógyhatással a bőr teljes egészére, aminek következményeként a korpa pár nap elteltével újból megjelenhet.

A legjobb minőségű samponok használata sem tüntetheti el a korpát, mivel ezek a gombák a bélflórák részei, nem lehet teljes egészében megszabadulni tőlük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: