2014-01-09 16:31:53• hírek • Szatmár.ro

Tévhitek a szervezet vízfelhasználásáról

A szakemberek és a hétköznapi laikusok lépten-nyomon azt hangoztatják, hogy naponta nagyobb mennyiségű folyadékot fogyasszunk, mivel ez jótékony hatással van a szervezetünkre, ezáltal pedig az egészségünkre.

Testünknek legkevesebb két liter folyadékra van szüksége, de ez egyénről-egyénre változik. Ha arra gondolunk, hogy az agyunk hozzávetőleg 60-70 százaléka víz, akkor adjuk meg neki a napi szükséges mennyiséget. Néhány tévhitet azonban jobb eloszlatni.

Manapság nagyon divatos, hogy a sztárok és az egészségüket féltő hétköznapi emberek is szinte mindig maguknál tartanak egy üveg ásványvizet. A víz mindig is az egészség jelképe volt, folyamatosan azt halljuk, hogy különösen a nők ettől szebbek és karcsúbbak lesznek

1. Tévhit. Leginkább a bőrproblémákkal küszködők gondolják azt, hogy a sok vízivás jót tesz a száraz bőrűeknek. A víz hidratálja és táplálja a bőrt, de a víz nem pótolja az arckrémet.

2. Tévhit. Sokan úgy vélik, hogy a víz megszünteti a pattanásokat. Sajnos ez a megállapítás nem helytálló, mivel a pattanásokat elsősorban a hormonok okozzák, nem pedig a vízhiány. Annyit valóban segíthet a víz, hogy elegendő mennyiség fogyasztása esetén felhígítja az stresszhormonokat, és így kevesebb pattanás jelenhet meg a bőrünkön.

3. Tévhit. Azt, hogy milyen összefüggés van a vízfogyasztás és a vérkeringés között már tudjuk. De az valóban téves megállapításnak számít, hogy a víz azáltal, hogy serkenti a vérkeringést, képes eltüntetni a szem alatt éktelenkedő karikákat. Sajnos ez szintén nem igaz. A szakorvosok szerint leginkább öröklött ok miatt jelennek meg a karikák, de erős megfázás vagy allergia is kiválthatja. Amint azt tudjuk, a víz fontos alkotóeleme a vérnek, de nagyobb mennyiségű víz fogyasztásától nem fog gyorsabban csobogni a vérünk.

4. Tévhit. A nők rettegnek a cellulitisztől és azért, hogy megelőzzék kialakulását napi több liter vizet is megisznak. Az, hogy önmagában csak a víz csökkentené a cellulitiszt, nem helytálló. A narancsbőr alatt számos zsírsejt húzódik meg, ezek sajnos nem oldódnak vízben, ami azt jelenti, hogy nem is lehet azokat a szervezetből vízzel „kimosni".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: