2010-06-01 12:42:47• hírek • MTI/Reuters

Tévés karakterek toplistája

A sörvedelő és fánkimádó Homer Simpsont, a Simpson család fejét nevezte meg az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karakterének az Entertainment Weekly című amerikai magazin.

A springfieldi atomerőmű biztonsági felügyelője Harry Pottert és Buffyt, a vámpírvadászt utasította maga mögé a lap felmérésében.

Homer atyja, Matt Groenig szerint a sárga figura sikere abban rejlik, hogy milliók tudnak vele azonosulni. A Simpson család sikere hosszú évek óta töretlen, az animációs sorozatot több mint 90 országban sugározzák. Az Egyesült Államokban ez a legrégebben futó főműsoridős széria, jelenleg a 21. évadát tapossa.

J.K. Rowling varázslótanonca, Harry Potter "globális ikonként" érdemelte ki a második helyet a szavazóktól. A Sarah Michelle Gellar színésznő által megformált Buffy lett a harmadik, nem kisebb tévés karaktert megelőzve, mint Tony Soprano családfő a Maffiózók című sorozatból. Az ötödik legnépszerűbb a Batman-folytatás Jokere lett Heath Ledger alakításában.

Az első tízben szerepel még Rachel figurája a Jóbarátokból, Ollókezű Edward, vagyis Johnny Depp, Hannibal Lecter - akinek bőrébe Anthony Hopkins bújt -, Carrie Bradshaw, akit Sarah Jessica Parker tett ismertté a Szex és New Yorkban, illetve Spongyabob Kockanadrág, Bikinifenék hőse.


Harry Potter a második legnépszerűbb karakter
Harry Potter a második legnépszerűbb karakter


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: