2010-03-17 17:38:32• hírek • Szatmar.ro

Tevékenységeket szervez a Megyei Könyvtár

A Szatmár Megyei Könyvtár aktív tevékenységeket és rendezvényeket szervezett úgy a gyerek, mint a felnőtt olvasóközönség számára.

A Megyei Könyvtár a 2010-es év minden hónapjára, legalább egy tevékenységet, vagy rendezvényt szervezett. A rendezvények, illetve tevékenységek az olvasóközönséghez és a gyerekekhez szólnak, és ezeknek természetesen kulturális, informatív és nevelő jellegük van. Eddig januárban és februárban sor került egy-egy tevékenységre, és erre a hónapra is szervezett a könyvtár vezetősége egy műsort.

Március 17-én, csütörtök reggel 10 órától a „Draga Mea" Óvodában a könyvtár vezetősége egy olyan előadást fog tartani, amelyen bemutatják, hogy milyen szolgáltatásokkal rendelkezik a város könyvtára, és milyen könyvekkel gazdagodik a könyvtár. Az előadás során az első osztályba készülő ovisoknak illusztrált mesekönyveket mutatnak be, és felolvassák Ioan Creanga , A két krajcár és a kis kakas című meséjét. Az előadáson a szülők is részt vesznek, akiknek majd elmagyarázzák, hogy miként írathatják be gyermekeiket, és hogyan lehet könyvet kölcsönözni.

Paula Horotan, a könyvtári szolgáltatások főnöke elmondta a Szatmár.ro-nak, hogy a tevékenységek lényege az, hogy a lakosokat, illetve a gyerekeket közelebb hozzák az olvasáshoz, valamint megmutassák azt, hogy mekkora különbség van a könyvolvasás és más elektonikus médiumok olvasása között.

A könyvtár szoros kapcsolatban áll a CRES központtal, és az alapítvány segítségével tudja megszervezni a különböző tevékenységeket. A könyvtár vezetősége reméli, hogy az alapítvány segítségével egyre több rendezvényre kerül sor, és hogy új könyvekkel is bővül a leltár.


Kikölcsönző részleg gyerekeknek
A Szatmár Megyei Könyvtár gyerek kölcsönző részlege


Kikölcsönző részleg felnőtteknek
A Szatmár Megyei Könyvtár felnőtt kölcsönző részlege


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: