2017-06-13 12:02:05• hírek • Kocsis Zoltán

Tettünk egy kis terhet rájuk - a Kölcsey nyerte a Napsugár Öttusa Bajnokságot

Hét év alatt először nyerte meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata a Napsugár Öttusa Bajnokságot, elnyerve ezzel a jogot, hogy jövőre Szatmárnémeti szervezze meg az országos döntőt. A jog azonban felelősséggel is jár.

„Tettünk egy kis terhet rájuk ” - fogalmazott a harmadikosok gyermeki bájával és könnyedségével Tamba Viktóra, a bajnokcsapat egyik tagja. Aki lakberendező vagy hotelmenedzser pályafutásról álmodozik. Körülbelül egy hónapja. Szöges ellentétben csapat- és osztálytársaival, akik természetsen mindannyian sportolók szeretnének lenni: Balázs Ádám focista (lehetőleg kedvenc csapatában, a Barcelonában), Pop Erik atléta (mert abban senki nem rúghatja le), Oláh Kristóf pedig kosaras.

Ez a színes és vidám társaság, a velük bájosan egy húron pendülő Uta Andrea tornatanárnő vezetésével, nyerte meg az elmúlt hétvégén Szovátán a Napsugár Öttusa Bajnokságot. A viadalt immár hetedik alkalommal írták ki, a névazonosság pedig nem véletlen: a népszerű Napsugár gyermeklap hívta életre a tornát. Kizárólag magyar nyelven tanuló harmadik osztályosok számára.

Szovátán 17 csapat vett részt az országos döntőn. Szatmár megye két csapattal is képviseltette magát: a kölcseysek mellett a 10-es Számú Általános Iskola csapata is megméretkezett a Medve-tó városában.

A döntőt viszont a Kölcsey csapata nyerte, nem is akármilyen teljesítménnyel. Az ügyességi versenyt például hibapont nélkül teljesítették, a helyből ugrás versenyén pedig Ádám 201, Viki pedig 181 centit ugrott. Ezen kívül célba dobás és váltófutás, valamint egyensúlyfutás szerepelt a programban: felfordított padon is végig kellett szaladnia Kristófnak.

Mint minden győzelem, így az Erikék sikere mögött is komoly munka van. Január óta kilenc kiválasztott gyerek készült a versenyre, végül ők négyen kerültek be a „válogatottba”. A megyei szakaszt – amelynek helyszíne hagyományosan a 10-es Számú Általános Iskola – szintén megnyerték, ezzel kvalifikálták magukat az országos döntőre.

„Ezek a gyerekek január óta minden nagyszünetben gyakoroltak” - dicsérte Ádám, Viki, Erik és Kristóf odaadását a tanárnő. „Alig vártuk, hogy véget érjen a 45 perc és mehessünk (gyakorolni, szerk.)” - modta széles mosollyal és csillogó tekintettel Viki.

Az Euróvíziós Dalfesztivál mintájára a győztes csapat iskolájára hárul a feladat és a megtiszteltetés, hogy megrendezze a következő évi döntőt. Mindez azonban komoly felelősséggel is jár! „Számítunk a szülők segítségére, hogy lesz ki elszállásolja a gyerekeket. És számítunk az önkormányzat támogatására is, hisz nincs is olyan helyiségünk, ahol egy ilyen kaliberű rendezvényt méltó módon meg tudjunk szervezni” - fogalmazott egyszerre büszkén és aggodalmának hangot adva Pataki Enikő igazgató.

De hát Viki megmondta: „Tettünk egy kis terhet rájuk..."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: