2018-08-23 11:00:13• hírek • Bede Emőke

Tettét soha nem ismerte be, de ezek a bizonyítékok mind ellene szóltak

Annak ellenére, hogy az apai hármas gyilkosságért elítélt R. Razvan soha nem ismerte be szörnyű tettét, több fontos bizonyíték is ellene szólt.

Amint arról az ügyben készült vádirat beszámolt, a férfi többször is módosította vallomását a nyomozás során, ám egyszer sem ismerte be tettét. Az újragondolt vallomások nem csak a bizonyítékoknak, de sokszor önmaguknak is ellent mondtak.


Az első bizonyítékot R.Razvan telefonjából nyerték, illetve nyerték volna, ha valamilyen "rejtélyes" oknál fogva nem törlődtek volna a híváselőzmények. Ez felkeltette a nyomozók figyelmét, emiatt lekérték a mobilszolgáltató által rögzített cellainformációkat, melyekből egyértelműen kiderült, a férfi vallomása ellenére háromszor is beszélt édesanyjával telefonon a végzetes pillanatokat megelőzően.


Ugyancsak perdöntő bizonyítékként könyvelték el az Apa település térfigyelő kamerája által rögzített felvétel is, melyen jól látszik, amint a férfi megérkezik édesapja autójával a buszmegállóba, hogy megvárja munkából hazatérő anyját. Az is tisztán kivehető, hogy egy ronggyal végigtörölgeti az autó műszerfalát, kormányát és sebváltóját, mi több, a gyilkos fegyver is látszik a felvételen, melyet maga mellé készített. Anyja megérkezésének pillanatában keresztet is vetett. Annak ellenére, hogy a vádlottnak is megmutatták a képeket, végig tagadta bűnösségét. Még nővére jelenlétében is.


Szintés fontos bizonyítékként vették fel a vádiratba azt a Lacoste márkájú cipőt, melynek nyomait szerte a lakásban és az udvaron is megtalálták. A felismerhető talpnyom ott volt a nagymama ágya mellett, a ház előszobájában, valamint az édesapja holtteste körül.  Annak ellenére, hogy a cipőt nem sikerült megtalálni, több tanú is – köztük a volt felesége – határozotttan kijelentették, hogy R. Razvannak volt egy Lacoste cipője, melyet előszeretettel hordott.


A nyomszakértők ezek mellett több vérnyomot is felfedeztek abban az autóban - a sofőrülés melletti ajtón és a lábtörlőn -, mellyel R. Razvan hazavitte édesanyját a buszmegállóból. A DNS-vizsgálat kiderítette, hogy a vér a nagymamától és az édesapától származik, és vélhetően a gyilkos fegyverről került oda. Az anyósülés alatti lábtörlőn pedig az édesanya vére volt, mely arra utal, az ülés mellett szállította a véres ruhákat és a fegyvert az utolsó gyilkosság után.


Bár megpróbálta megmagyarázni a lehetetlent, a begyűjtött bizonyítékok és a tanúvallomások mind a férfi ellen szóltak. Mindezeket megfontolva z ügyész a maximális kiszabható büntetést kérte a vádlottra, felemlegetve az R. Razvan által elkövetett gyilkosságok kegyetlenségét, a férfi együttműködésre nem hajlandóságát, illetve azt, hogy a férfi borzalmas tette saját családtagjai ellen irányult. A bíró pedig helyt adott az ügyész kérésének életfogytiglanra ítélve R. Razvant.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: