2018-08-22 06:47:17• hírek • Bede Emőke

Tetten érték a piknikövezetben vandálkodó fiatalokat

Kedden délután számoltunk be olvasóinknak az UFO-parkban történt rongálásokról, alig néhány óra múlva pedig újabb köztéri bútorok estek a vandálok áldozatául.

Míg az UFO-parkban az egyelőre ismeretlen tettesek „csak” kitépték a földből a padokat és megrongálták a fittness-berendezéseket, addig a 16-os lakónegyed mellett elterülő piknikövezet ülőalkalmatosságai nem úszták meg ennyivel. A töltésen elhelyezett padok léceit ugyanis lefeszegették, majd egyszerűen a grillezőben eltüzelték azokat.
 

Bár a 17-esben történt rongálás elkövetőit egyelőre nem sikerült azonosítani, a töltésen vandálkodók már nem voltak ilyen szerencsések, a Helyi Rendőrség járőrei ugyanis tetten érték őket. Mint kiderült, néhány tizenéves „vagányról” van szó, akik abban lelték szórakozásukat, hogy tönkreteszik a padokat, kidöntik a kukákat. A 16 és 18 év közötti fiatalok az ügyet nem ússzák meg egy ejnye-bejnyével, ugyanis bűnvádi eljárás indult ellenük, illetve arra is kötelezik őket, hogy fizessék meg az általuk okozott kárt.


A város polgármestere közösségi oldalán reagált a keddi incidensre. „Hiába dolgozunk a városért, ha egyesekből hiányzik a jóérzés és tönkretesznek mindent! Kértem a Helyi Rendőrség járőreit, hogy gyakrabban járőrözzenek arra, a szemtanúkat pedig, ha hasonlókat látnak, rögtön jelezzék a hatóságoknak” –kommentálta az eseményeket, illetve arról is biztosított mindenkit, hogy a kirótt pénzbírságok egyenesen arányosak lesznek az okozott károkkal.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: