2011-11-30 15:41:36• hírek • Póti Orsolya

Elfogták a cigicsempészeket

Három férfi ellen indított bűnügyi eljárást november 29-én a Szatmári Határrendészeti Felügyelőség csempészés vádjával. A közel 4000 doboz ukrán cigarettára két kolozsvári férfi autójában találtak rá, míg egy kaplonyi férfi áruszállítójában rejtegette a nagy mennyiségű dohányárút.

Ellenőrző akciót hajtott végre a Szatmári Határrendészeti Felügyelősége november 29-én, az ukrán származású termékek csempészésének megelőzése érdekében. A határőrök szerda este 21 óra körül egy Fiat Brava típusú gépjárművet állítottak meg ellenőrzés céljából. A gépjármű sofőrje a 27 éves M. Paul Eusebiu Kolozs megyei férfi, a másik utas pedig a szintén Kolozs megyei F. Vasile volt.

Az ellenőrzés során a határrendészek a hátsó ülés alatt és a csomagtartóban összesen 3990 doboz Jing Ling márkájú cigarettát találtak meg, 17.356 lej értékben. A két férfi nem tett beismerő vallomást. A határrendészek bűnügyi eljárást indítottak és 24 órára előzetesen letartóztatásba helyezték őket.

Egy másik akció Nagykároly környékén zajlott. Fény településben egy áruszállító sofőrjét, egy  kaplonyi fiatalembert állítottak meg a határrendészek. Az áruszállítót átvizsgálva 800 doboz Jin Ling cigarettára találtak rá az ellenőrök. A sofőr azt vallotta a dohányárút a nagykárolyi élelmiszerpiacon vásárolta egy ismeretlen férfitól 4.000 lejért. A férfi ellen eljárást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: