2016-05-31 09:57:16• hírek • Szatmar.ro

Tettekben is szeretni

Harmadik alkalommal szervezték meg a tettek napját a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye fiataljaival - tíz településen.

A szatmárnémeti Székesegyház, Szentlélek, Szent Antal, a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária, a nagybányai Krisztus Király, a lázári, krasznabélteki, mezőfényi, csanálosi, kálmándi, kaplonyi és nagymajtényi katolikus közösségek fiataljai kapcsolódtak be az idén május 28-án tartott Tettek napjába. Az ifjúsági iroda által egyházmegyei szinten szervezett program célja idén is az volt, hogy a fiatalok figyelmét a helyben jelentkező szükségre, a tevékeny szeretetre irányítsa. Idén azonban, az irgalmasság rendkívüli szentéve okán az irgalmasság testi és lelki cselekedetei is kiemelt szerepet kaptak.

A tizenkét plébánia fiataljai idén kerítést festettek; takarítottak a sekrestyékben; kertet rendeztek; a híd melletti temetőben papi sírokat gondoztak; de ellátogattak az idősek otthonába is, ahol énekeltek, beszélgettek; hátrányos helyzetű gyerekeknek játéknapot szerveztek; a Szent Rita Egyesület gyermekeinek élelmiszercsomagokat állítottak össze; mások pedig gyertyatartókat készítettek, amelyeket eladtak és a befolyt összeggel szegény családokat támogatnak. Minden csoport a munka mellett az imára is szakított időt, ebben is vezették őket a plébánosaik, akik a nap során kísérték őket, ahogyan a hitoktatók és a plébániai csoportvezetők is kivették részüket a szervezésből. A Tettek napja egyre népszerűbb a fiatalok körében - ezt igazolja, hogy a harmadik egyházmegyei szervezésbe minden eddiginél többen kapcsolódtak be.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: