2019-08-31 10:24:37• hírek • Bede Emőke

Tetőtűz okozott pánikot Szatmárpálfalván

Komoly anyagi károkkal járó tűzeset történt szombat reggel Szatmárpálfalván, melyről maga a település polgármestere számolt be hivatalos Facebook-oldalán.

A helyszínre a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség habbal és vízzel oltó autókkal vonult ki, de saját tűzoltóautójukkal jelen voltak a helyi önkéntesek is. Úgy tudni, személyi sérülés nem történt, és azt is sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos ingatlanokra. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi is okozta a tüzet.


A katasztrófavédelem az idei év első feléről szóló mérlegében egyebek mellett a lángok kialakulásáért felelős tényezőket is lajstromba szedte. Közlésük szerint az esetek 34 százalékát nyílt láng, például gyufa nem megfelelő használata okozta, további 26 százalékát pedig egy-egy kipattanó szikra vagy parázs. Az incidensek 20 százalékáért a különféle készülékekben vagy vezetékekben kialakult elektromos rövidzárlatok okolhatók, 14 százalékért pedig az úgynevezett hőhatás tehető felelőssé, magyarán szólva a lángok az izzó tárgyakkal való érintkezés vagy ezek túl nagy közelsége miatt csaptak fel. A tüzek 5 százalékát olyan ritkán tapasztalható okokra lehet visszavezetni, mint a villámcsapás, az öngyulladás, a mechanikus szikrák vagy épp más tűzesetek továbbterjedése, a fennmaradó 1 százaléknyi esetek okát pedig jelenleg is kutatják.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: