2019-06-27 13:10:28• hírek • Bede Emőke

Tetőket tépett le, fákat csavart ki a szél Szatmárnémetiben és a környező településeken

Ismét igaznak bizonyult az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Ro Alert rendszer figyelmeztetése: Szatmár megyére pusztító vihar csapott le csütörtök délután.

A percek alatt elsötétedő égből szó szerint ömlött a víz, mindeközben pedig hatalmas sebességű szélvihar tombolt. Sajnos a természet erői nem hagyták érintetlenül Szatmárnémetit és a környező településeket sem: több helyen kidőlt fákhoz és leszakított tetőkhöz riasztották a katasztrófavédelem munkatársait. Az ISU által közölt információk szerint jelenleg is dolgoznak a megyeszékhelyen, az Unirii és a Fagarasului utcán, illetve Batizon és Sándormajorban is, ugyanis e helyszíneken termetes fák dőltek az úttestre, ezzel is akadályozva a forgalmat. Mindemellett Szatmárnémetiben két tetőt is megrongált a viharos erejű szél: egyet a Mircea cel Batran utcában, a másikat pedig a volt Victoria mozi épületén. 


FRISSÍTÉS: Szatmárnémetiben, a Lalelei utcában egy fa rádőlt egy, a közelében parkoló Dacia Dusterre. Az ISU-hoz csak úgy záporoznak a hívások, úgyhogy amint további információkkal rendelkezünk, cikkünket kiegészítjük!












Van egy jó képed a viharról? Küldd el nekünk e-mailben a szatmar@szatmar.ro címre és egy újabb cikkben viszontláthatod azt! 
 

Emlékeztetőül: másodfokú, azaz narancssárga viharjelzés van érvényben csütörtök délután 13 órától péntek éjjel 1-ig - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A figyelmeztetés idején viharos erejű, akár 80-100 km/h-s széllökésekre, záporra, zivatarra, jégesőre is lehet számítani. A lehulló csapadékmennyiség négyzetméterenként eléri a 20-25 litert, viszont helyenként meghaladjhata a 40 literes mennyiséget is. Az előrejelzés szerint a vihar először a Máramaros és Moldova környékére csap le, majd eléri Erdélyt, a Körösök vidékét, a Bánát egy részét és Munténia északkeleti területeit is.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: