2010-02-23 15:41:04• hírek • Szatmar.ro

Tét nélkül, nyugodtan

Az Udvarhely elleni meccsre tíz napot készülhetett a VSK, sötét felhők a lányok fölött.

Tíz napos pihenő után szerda délután 17 órától ismét pályára léphet a Szatmárnémeti VSK kézilabda-csapata, a fiúk a Székelyudvarhely gárdáját fogadják. Az udvarhelyiek júliusban már jártak Szatmáron, akkor a Szatmárnémeti Kupa keretein belül 37-33-as vereséget szenvedtek.

A mostani összecsapásra a Nemzeti Liga 17. fordulójának keretein belül kerül sor, ennek ellenére a tét ugyancsak nem nagy: a VSK győzelem esetén ugyan a kilencedik helyről a hetedikre ugorhat, ez a lényegen nagyon sokat nem változtat és a vendégek sem reménykedhetnek már európai kupaindulást garantáló hely megszerzésében.

„Mi most már felszabadultan játszhatunk, és az udvarhelyiek is elvesztették már az esélyt arra, hogy a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyen végezzenek. Ha győzünk vagy legalább döntetlen lesz, akkor a VSK feljön a hetedik helyre. Mindenesetre az a cél, hogy a következő három mérkőzésből legalább egyet megnyerjen a csapat" - mondta Fógel László klubelnök.

Mint már említettük, a VSK tíz napot készülhetett a találkozóra, ezzel szemben az Udvarhely vélhetően nem a legjobb fizikai és pszichikai állapotban érkezik Szatmárra. Egyrészt, mert szombaton Challenge Kupa mérkőzésen lépett pályára, másrészt, mert bár 12 gólos győzelmet arattak, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz, mivel a lengyelek idegenben többször találtak be.

Ami a hazai keretet illeti, Cioroiu kapus beteg, míg Pereverzia és Szavics gyógyulófélben van, játékuk azonban erősen kérdéses.

Fógel megemlítette a VSK kosár-csapatának a helyzetét, amely jelen pillanatban nem a legkedvezőbb: a lányok az utóbbi két héten hat meccset játszottak, ám ebből csak egyet nyertek meg. A vezetőség szankciókat helyezett kilátásába, ám ezeket egyelőre elhalasztotta. „Szóba került a lányok megbüntetése, de végül úgy határoztunk, hogy megvárjuk az Arad elleni idegenbeli meccset a jövő hét végén. Ha azon nyer a csapat, akkor nem lesz pénzbüntetés, ha viszont vereséget szenved, akkor lesz", mondta az elnök.

Fógel azt is kiemelte, a lányok esetében is igaz az, ami a fiúkra: este 10 után tilos a partizás, különben könnyen csapaton kívül találhatják magukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: