2010-12-08 10:25:14• hírek • Szatmar.ro

Tét nélkül, majdnem szabadon

Különös kegy adatott meg a Kolozsvári CFR csapatának: mivel a hazai szakszövetség tavaszra halasztotta az eredetileg idei évre kitűzött 19. fordulót, így a „vasutasok" a Roma elleni Bajnokok Ligája mérkőzéssel búcsúzhatnak 2010-től. Amely találkozónak ugyanakkor „semmi" tétje nincs az erdélyiek számára. Nem a úgy a G csoport mérkőzéseinek, ahol az Ajax és az Auxerre a harmadik helyért küzd, míg a H csoportban még csak az biztos, hogy a Partizan Belgrád az utolsó helyen végez.

Az E csoportban szereplő román bajnok már biztosan az utolsó helyen végez, így sem a BL-ben, sem az Európa-ligában nem léphet pályára tavasszal. Ebből a szempontból tehát tét nélküli meccsen fogadja a Romát, ugyanakkor mégsem léphet pályára teljesen szabadon, azaz nem „sörmeccsre" készül az együttes: a tét a presztízs, az önbecsülés és nem utolsó sorban az nyolcszáz- illetve négyszázezer euró, ami a győzelemért illetve a döntetlenért jár.

„Az utolsó benyomás sokat számít, ezért jó lenne megcsípni legalább egy döntetlent. Ez a Bajnokok Ligája, az egész világ figyel minket, így hát játékosaimnak nincs szükségük külön motivációra", mondta a találkozó előtt Alin Minteuan, a hazaiak megbízott szakvezetője.

„Nehéz meccsre számítunk, figyelmeseknek és ravaszaknak kell lennünk", nyilatkozta ugyanakkor az olaszok csapatkapitánya, Francesco Totti, aki pontosan tudja: csapatának még egy pontra mindenképpen szüksége van ahhoz, hogy biztosan továbbjusson. Abban a kevéssé valószínű esetben ugyanis, ha a Basel nyerni tud Münchenben a Bayern ellen, akkor megelőzheti az esetleg pont nélkül maradó Romát.


A cél, hogy ne lehajtott fejjel hagyhassák el a pályát a CFR játékosai fotó: cfr1907.ro
A cél, hogy ne lehajtott fejjel hagyhassák el a pályát a CFR játékosai fotó: cfr1907.ro


Ami a hiányzókat illeti, a CFR van nagyobb gondban, hisz Y.Koné és Muresan már régóta sérült, Piccolo eltiltás miatt nem léphet pályára, Peraltát és Budot pedig nem nevezték a sorozatra. A másik oldalon Riise és Perrotta nem teljesen egészséges.

Ami a müncheni meccset illeti, a Bayern már biztos első, ám a gyenge bajnoki szereplés miatt szüksége van a Basel elleni győzelemre. A bajoroknál Badstuber, Olic és Robben, a svájciaknál Huggel, Chipperfield és Kusunga nem hadra fogható.

Az F csoportban már az előző fordulóban minden egyes kérdés eldőlt: a Chelsea, Marseille, Szpartak, Zsolna sorrend már nem változhat. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy a marseille-i „rangadón" az Olympique illetve a Chelsea mennyire tartalékosan áll majd fel (valószínűsíthetően inkább a londoniak nyúlnak a fiatalokhoz, a franciák hazai pályán győzni szeretnének), illetve, hogy a Zsolna odahaza meg tudja-e szerezni első pontját a motiválatlan Szpartak Moszkva ellen.

A G jelű kvartettben elvileg az Ajax és az Auxerre az EL-szereplésre feljogosító harmadik helyért küzd. Gyakorlatilag azonban nehezen elképzelhető, hogy a győzelmi kényszerben lévő franciák nyerni tudnak majd a csoportelső Real Madrid otthonában. Ha ez meg is történne, akkor is reménykedniük kell, hogy a Milan komolyan veszi az Ajax elleni rangadót (az olaszok hét, a hollandok négy BEK/BL-győzelmet tudnak magukénak).

A hollandoknál különben is áll a bál, a hétvégi bajnoki után lemondott Martin Jol vezetőedző, Milánóban a klub egykori legendás védője, Frank de Boer veszi át a helyét. A másik találkozóval kapcsolatban pedig érdemes megemlíteni, hogy a Real Madridot és az Auxerre-t nem csak tíz pont, hanem 81 millió euró választja el egymástól: amíg az adósságokban amúgy fulladozó spanyolok ezt az összeget fordították a nyáron erősítésekre, addig a gallok egy árva fityinget sem költöttek.


Nem lesz melege a Bragának Donyeckben, de okozhat meleg perceket fotó: scbraga.pt
Nem lesz melege a Bragának Donyeckben, de okozhat meleg perceket fotó: scbraga.pt


Végezetül a H csoportban matematikailag még hatalmas csata várható, ugyanis elvileg a Partzian Belgrádon kívül még mindenki továbbléphet. Gyakorlatilag ugyanakkor nehéz elhinni, hogy az angol listavezető Arsenal odahaza nem tudja legyőzni az eddig pont nélküli szerbeket. Amennyiben ez nem történne meg, akkor az ágyúsokat a Braga megelőzheti, amennyiben több pontot tud szerezni Donyeckben, mint teszi azt az Arsenal odahaza. Elméletileg még a Sahtar is kieshet, ha az angolok nyernek, ők pedig három gólnál nagyobb különbséggel veszítenek a Braga ellen. A papírforma ugyanakkor sima Arsenal és Sahtar győzelmet ígér, ebben az esetben pedig a Mircea Lucescu vezette ukránok zárnak az élen, míg a Bragának „csak" az EL marad.

Szerdai program:
E csoport:

Kolozsvári CFR - Roma 21.45 TVR1
Bayern München - Basel 21.45

F csoport:
Olympique Marseille - Chelsea 21.45
Zsolna - Szpartak Moszkva 21.45

G csoport:
Milan - Ajax 21.45
Real Madrid - Auxerre 21.45 DigiSport.hu

H csoport:
Arsenal - Partizan Belgrád 21.45
Sahtar Donyeck - Braga 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: