2018-12-27 11:14:17• hírek • MTI

Tesztelték az édes fehér pezsgőket – íme a rangsor

Mind a 32 fajta vizsgált édes fehér pezsgő megfelelt a jogszabályi előírásoknak élelmiszer-biztonsági szempontból, jelölési hiba miatt azonban egy esetben intézkedni kellett – tájékoztatta az MTI-t a magyarországi Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta termékteszt programban végzett vizsgálata eredményéről.

 

A pezsgők 7 és 12 százalék közötti tényleges alkoholtartalommal, valamint a „doux”, azaz édes kategóriának megfelelően, minimum 50g/l cukortartalommal bírtak – állapította meg a Nébih. A szakemberek a laboratóriumban többek között a pezsgők alkohol-, cukor- és savtartalmát, szén-dioxid-tartalmát, valamint azok jelölését vizsgálták.

 

A Nébih szakemberei egy esetben találtak jelölési hibát: a címkén megjelölt édességi kategória nem egyezett a termék tényleges cukortartalmának megfelelő édességi kategóriával. Emiatt a hivatal az érintett vállalkozót figyelmeztetésben részesítette, és kötelezte a hiba javítására.

 

A közleményben arra is kitértek, hogy a borászati szakemberek és laikusok alkotta kóstolócsapat tagjai szín, tisztaság, gyöngyözés, illat, valamint íz, zamat és összbenyomás alapján is értékelték a termékeket. Az összesített eredmények alapján a Törley Fortuna édes, illatos minőségi pezsgő nyerte el leginkább a kóstolók tetszését. Második lett a Hungaria Sweet Style édes, illatos minőségi pezsgő, míg harmadikként a Törley Excellence sárga muskotály, édes fehér pezsgő végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: