2015-08-11 16:28:11• hírek • Kocsis Zoltán

Tesztelik a lámpát, nem tudni egyelőre, mikor lép működésbe

Éber tekintetű autósok bizonyára már észrevették, új forgalmi lámpát állítottak fel Szatmárnémetiben, a Hegyi úton, a Billa bevásárlóközponttal szemben illetve a Martirilor Deportati utcában. A lámpák azonban napokkal kihelyezésüket követően sem működnek.

Az egykori dohánybeváltó közelében található útkereszteződés melletti gyalogos átjáró az egyik legveszélyesebb Szatmárnémetiben, szinte minden évben történik ott egy-két súlyos gázolás. Ezért döntött úgy a Közlekedés-biztonsági Bizottság még 2014 decemberében, hogy nyomógombos közlekedési lámpát állítanak fel a gyalogosok védelmében. A kivitelezésig az elmúlt hét második feléig kellett várni - kedden azonban még nem működtek a lámpák.

„A szakemberek már több alkalommal is tesztelték a lámpákat, tudomásom szerint kedd délelőtt is. Arról azonban nincs információm, hogy mikor kezdi majd el működését a lámpa", válaszolta megkeresésünkre Dan Babut városmenedzser. „Erre azonban a következő napokban biztosan sor kerül majd", tette hozzá.

A Közlekedés-biztonsági Bizottság ominózus ülésén további három lámpa kiépítését hagyták jóva. Közülük további kettő kerülne a Hegyi útra (egy a Ganea út kereszteződéséhez, a másik pedig a Biki-tér és az ortodox templom közötti átjáróhoz), egy pedig a Martirilor Deportati utcára. A legutóbbi tanácsülés a Billa melletti lámpán kívül a Nagypiac és az egykori nyomda épülete közötti átjáró lámpájának kialakítására különített el pénzt - összesen 70.000 lejt. A Martirilor Deportati utcában szintén elkészültek a lámpák - beüzemelésükre azonban még itt is várni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: