2010-04-09 07:01:00• hírek • Szatmár.ro

Testvértelepülési szerződést kötöttek

Csütörtökön Pusztadaróc és Szécsény polgármestere aláírta a testvértelepülési szerződést.

Hét végén tér haza az a hét tagú pusztadaróci küldöttség, amely azért utazott a magyarországi Szécsénybe, hogy hivatalossá tegye a két önkormányzat közötti együttműködést. Miután a helyi tanácsok rábólintottak a kezdeményezésre, csütörtökön dr. Serfőzőné és Gaman Mihály - a két elöljáró - kézjegyével szentesítette a testvértelepülési viszonyt. A két önkormányzati vezető elsősorban a közös pályázati lehetőségek kihasználásában látja a jövőt.

Pusztadaróc számára az első fázisban kisebb projektekben való részvételre lesz lehetőség, a távolabbi jövőben viszont akár infrastruktúra-fejlesztésben is lehet gondolkodni. Pusztadarócról a polgármester mellett az alpolgármester, valamint tanácsosok utaztak az ipolymenti, 7000 lakosú városba. Az aláírást követő ünnepi fogadás mellett a hivatalos program része volt Hollókő meglátogatása is.

Szécsény lengyelországi testvértelepülésének, Warta-nak az elöljárói beleegyeztek abba, hogy ők is partnerükké fogadják Pusztadarócot, és hasonló elképzelés szerepel a tervek között a szlovák testvérközséggel is.


Szécsényben járt a pusztadaróci küldöttség
Szécsényben járt a pusztadaróci küldöttség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: