2009-05-22 17:47:01• hírek • Ferenczi Noémi

Hám János Napok, tizenkettedszer

Idén tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Hám János Napokat. A rendezvény első napján, pénteken kitűnő volt a hangulat, nagyon sok diák produkcióval lepte meg diáktársait ebből az alkalomból.

A Hám János Napok idén is ünnepi szentmisével kezdődött, majd pedig Hám János szobrának megkoszorúzása következett. Ez után Nm. Ft. Reizer Pál megyéspüspök sírjához is elzarándokoltak a tanulók, tanárok ahol koszorút helyeztek el. Az idei rendezvény megnyitójára az iskolaközpont dísztermében került sor. Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök és Ádámkó István iskolaigazgató jó szórakozást, további sikereket kívántak a gyerekeknek.

Az iskolaközpont kisiskolásaiból álló tánccsoportja pörgős táncokkal ajándékozták meg diáktársaikat, ezt követően az Adoremus kórus és a Históriás együttes kápráztatta el énekével a közönséget.

Az új iskolafilm bemutatását minden jelenlévő nagy figyelemmel kísérte, hiszen mindegyikük talált benne valamit, amit a sajátjának érez, amitől otthon érzi magát az iskolában.

Ez után zenei vetélkedő következett. A versenyzők, - ezúttal csak az I-IV. osztályosok - komolyzenei darabokat és népdalokat adtak elő, melyet egy öttagú zsűrinek kellett értékelni. A zenei vetélkedőt vidám előadások színesítették, így a nézők egy percig sem unatkoztak. Az V-XII. Osztályos tanulók vetélkedőjére szombaton fog sor kerülni.

A pénteki nap programját táncos mulatság zárta az internátusban. Szombaton folytatódik a kétnapos rendezvény, délelőtt kézműves foglalkozások illetve táncház szórakoztatja majd a diákokat és sor kerül az idei év okleveleinek ünnepélyes átadására.


A mise után megkoszorúzták Hám János szobrát
A mise után megkoszorúzták Hám János szobrát



Figyelmesen hallagatták a püspök atya szavait a diákok
Figyelmesen hallagatták a püspök atya szavait a diákok



Fellépett az iskolai kisiskolásaiból álló tánccsoportja
Fellépett az iskolai kisiskolásaiból álló tánccsoportja



Tehetséges diákok léptek színpadra a zenei vetélkedőn
Tehetséges diákok léptek színpadra a zenei vetélkedőn


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: