2019-03-15 12:46:27• hírek • Kocsis Zoltán

Testvérharc a Baleár-tenger partján

Két kőkemény és két egyértelmű(bb) párharc – ezt ígéri az Európa Liga folytatása, miután pénteken a scájci Nyonban kisorsolták a negyeddöntők – és az elődöntők – párosításait.

 

Ami a Bajnokok Ligájában a Tottenham Hotspur – Manchester City testvérharc, az a második számú európai kupasorozatban a Villarreal és a Valencia összecsapása lesz. Azzal a különbséggel, hogy amíg London és Manchester között 335 kilométer a távolság, addig Valencia és Villarreal között alig 64 – forró hangulatú, parázs testvérharc várható tehát a Baleár-tenger partján. A két csapat örökmérlege eddig 19 valenciai, 17 villarreali győzelmet és 10 döntetlent mutat.

 

A negyeddöntők másik rangadóját az UEFA-kupa 1989-es győztese, a Napoli és a 2000-es döntőse, az Arsenal vívja. Nem túlzás azt állítani, ezt a párharcot akár a BL negyeddöntőjében is el tudnánk képzelni.

 

Az idei szezon mázlistája, a Chelsea „folytatta” szerencsés sorozatát. A csoportban a BATE Boriszovot, a Mol Vidit és a PAOK Szalonikit kellett legyőznie, az egyenes kieséses szakaszban pedig eddig a Malmőt és a Dinamo Kijevet. A negyeddöntőben ismét keletre vezet az útja, méghozzá Prágába. A Slavia a sorozat eddigi legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a nyolcaddöntőben búcsúztatta a Sevillát.

 

A Chelsea-vel ellentétben a sorsolások „kárvallottja” eddig a Frankfurt volt, amelynek már a csoportban el kellett intéznie a tavalyi döntős Olympique Marseille-t és a Laziót, tavasszal pedig a Sahtar Donyecket és az Intert. Ezúttal talán nem panaszkodhatnak az Eintracht hívei, nem mintha a Benficát kisujjból el lehetne intézni, ám az kijelenthető, a párharc esélyese az európai porondon egyetlen állva maradt német csapat.

 

Nyonban kisorsolták az elődöntők párosításait is. A negyeddöntők két csúcspárharcának győztesei vívhatnak meg a döntőbe jutásért, a másik ágon pedig érik egy Frankfurt – Chelsea összecsapás.

 

A BL és az EL sorsolásának érdekessége, hogy akár mindkét sorozatban létrejöhet egy-egy angol házidöntő.

 

A negyeddöntőket április 4-én és 11-én, az elődöntőket pedig május 2-án és 9-én vívják.

 

Európa Liga negyeddöntőinek párosításai:
Napoli – Arsenal
Villarreal - Valencia
Benfica – Frankfurt
Sparta Prága – Chelsea

 

Elődöntők:
Napoli/Arsenal – Villarreal/Valencia
Benfica/Frankfurt - Sparta Prága/Chelsea
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: