2006-07-05 16:44:34• hírek • Noemi Brigitta Boros

Lelkipásztori napok városunkban

 Első alkalommal rendezik meg Szatmárnémetiben a Lelkipásztori Napokat.

A szatmári egyházmegyében 2006-ban, a Biblia Évében kerül sor első alkalommal a Lelkipásztori Napok megrendezésére. Július 6 és 8 között papok, szerzetesek és világiak gyűlnek össze a Szent Alajos Konviktusban azért, hogy közösen gondolkodjanak a biblikus lelkipásztorkodásról.

A Lelkipásztori Napok a Szentírással való egyéni és közösségi élet világába kíván vezetni. Ebben segítenek a teológiailag színvonalas, spirituális előadások, a személyes tanúságtételek, a kiscsoportos beszélgetések és a szentmisék.

A rendezvény július 6-án, 15 órakor a püspökségen kezdődik egy kiállítás megnyitásával, mely XVI, XVII. és XVIII. századi értékes Bibliákat mutat be. A kiállítás magába foglalja a szatmári és a nagyváradi római katolikus püspökség egyházmegyei műemlékkönyvtárának legértékesebb darabjait: Szentírásokat, bibliamagyarázatokat és imakönyveket.

A Veni Sancte szentmise 17 órakor lesz a Szent János templomban. Ezt követi az első előadás, melyet Prof. Tarjányi Béla tart A Szentírás az életünkben, bibliacsoportok címmel. A napot énekes zsolozsma zárja a kolozsvári Schola Gregoriana Monostorinensis kórus vezetésével a Szent János templomban. Pénteken két előadás várja az érdeklődőket: 9.30 órakor dr. Zamfir Korina a férfi és a nő bibliai szerepéről beszél, míg 15.30-kor dr. Barta Tibor a Szentírás és a képzőművészet kapcsolatát mutatja be. A nap folyamán lesznek még tanúságtételek, kiscsoportos beszélgetések és műhelymunka négy párhuzamos szekcióban: szentignáci lelkigyakorlat, ökumené, a Szentírás és a meditatív tánc, valamint gyerek- és ifjúsági munka a Bibliával. Este dr. Barta Tibor orgonakoncertje hangzik fel Liszt Ferenc elfelejtett egyházzenéjéből, illetve Pachelbel és J. S. Bach műveiből.

Szombaton 9 órakor Ft. Pál József A Szentírás az élet könyve címmel tart előadást. A Lelkipásztori Napok ünnepélyes záró szentmiséjére 12 órakor kerül sor a székesegyházban.  A Lelkipásztori Napok előadásai nyitottak mindenki számára, így minden érdeklődőt szeretettel várnak! 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: