2015-06-28 21:41:43• hírek • Szatmár.ro

Testvér lett Ostalb járás és Szatmár megye

A Vécsey-házban lévő Turisztikai Információs Központban írták alá a Baden-Württemberg szövetségi tartományban található Ostalb járás és Szatmár megye testvérmegyei elő-protokollumát.

Bő egy évvel ezelőtt, tavaly februárban indultak meg és jöttek létre a tárgyalások, Szepessy József szatmárnémeti születésű, ám nyugat-német színekben világbajnoki címet szerző vívó közreműködésével, a németországi Aalen és Schwabisch Gmund városaiban, szombaton pedig aláírták a testvérmegyei szerződés elő-protokollumát.

A 306 000 lakosú, 32 településből álló Ostalb járás Németország egyik legfejlettebb régiója, s az együttműködésnek szilárd alapot adhat (és remélhetően ad is), hogy a járásban szép számmal élnek Szatmár megyében született, ám szebb jövő reményében kivándorolt svábok. Az elő-protokollumot Adrian Ştef megyei tanácselnök és a Klaus Pavel járási kormánybiztos látta el kézjegyével, aki dr. Joachim Blase (Schwabisch Gmund város polgármestere), Peter Traub (Oberkochen város polgármestere), Josef Mischko (az Ostalb Járási Szociáldemokrata Párt elnöke), dr. Rolf Siedler (a Die Grünen, azaz a Zöldek pártjának tagja), Judith Bildhauer és természetesen Szepessy József társaságában érkezett Szatmárnémetibe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: