2017-07-29 13:59:40• hírek • Agerpres.ro

Testnevelés és osztályfőnöki órára is lesz tankönyv

Az idén az ötödik osztályban bevezetett testnevelés tankönyvet a román akadémia és az egyetemi szakoktatók javaslatai alapján állították össze és ez nem jelenti azt, hogy a gyerekek nem mozogni fognak testnevelés órán - jelentette ki Liviu Pop tanügyminiszter pénteken, a Szociáldemokrata Párt (PSD) nagyszebeni székhelyén tartott sajtóértekezletén.

"A tankönyv egy eszköz, ami a diákot, tanárt és szülőt is segíti. Mindenki csak nyerhet belőle. Nem értem, hogy mi a gond azzal, hogy van egy tankönyv. Senki nem fog ellenőrző dolgozatot írni ebből és házi feladatot sem adnak a testnevelés tankönyvből" - mondta a miniszter. Liviu Pop támogatja, hogy az ötödiktől a tizenkettedik osztályig, minden osztályban legyen testnevelés tankönyv. "Hiába mondjuk a reklámban, hogy 'tornázzon naponta 30 percet', mert nem nagyon tudjuk, hogy hogyan kellene tornázzunk" - érvelt a miniszter.

"Európa legtöbb országában létezik testnevelés tankönyv. Franciaországban az első osztálynak is van és ez nagyon is hasznos a szülőnek, tanulónak és tanárnak. (...) A tankönyv bevezetését a romániai oktatási programokat kidolgozó intézetek javasolták" - mondta el Liviu Pop.

A tárcavezető bejelentette: a kormány fenntartja a tornaterem építési programot, illetve figyel a meglévők felszereléssel és eszközökkel történő ellátásra.
"Tankönyvvel vagy anélkül, tornatermeket mindenképpen építenünk kell. Jelenleg nincs megfelelő számú tornaterem" - állapította meg a miniszter.

Könyv osztályfőnöki órára is

Egyetlen óra sem lesz, amire ne lenne tankönyv, így az osztályfőnöki órára is bevezetik a tankönyvet - jelentette be továbbá a tanügyminiszter.

"Az osztályfőnöki órán kell jogi, egészségügyi, pénzügyi, természetvédelmi, családdal kapcsolatos alapfogalmakat tanítani, tehát indokolt a tankönyv bevezetése" - közölte a miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: