2014-12-08 17:29:35• hírek • Szatmár.ro

Testközelből ismerkedtek meg a kölcseys diákok a honfoglaláskori élettel

Valószínűleg életük egyik legizgalmasabb történelemóráján van túl a kölcseys diákok egy része - azok, akik részt vettek hétfő délelőtt Dr. Hidán Csaba magyarországi történelem-professzor rendhagyó, interaktív előadásán, amelynek témája a honfoglalás volt. A diákok megismerkedtek elődeink fegyvereivel, harcmodorával és használati tárgyaikkal is.

A hagyományos történelemórák keretében legtöbbször lexikális tudást, eseményeket, évszámokat "töltenek" a nebulók fejébe. A hétfő reggel, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében megtartott rendhagyó óra viszont nem csak tudással, hanem egy igazi élménnyel is szolgált a diákseregnek. A Dr. Hidán Csaba történész, egyetemi tanár által tartott történelemórán a diákság testközelből ismerkedhetett meg a honfoglaláskori fegyverekkel, a honfoglaló magyarok életével és természetesen magával az eseménnyel, a honfoglalással.

A közkedvelt és népszerű történész a magyarországi Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett interaktív történelemórával már sokfelé aratott sikert: az utóbbi időben Felvidéken és Székelyföldön is több oktatási intézményben követhették figyelemmel a diákok, több mint 2500-an. A szatmárnémeti történelemórát követően  a produkciónak is nevezhető történelmi előadás Nagykároly felé vette az irányt, a következő napokban pedig Nagyváradon, Aradon és Temesváron is látható lesz.

Az interaktív történelemóra keretében Hidán korhű öltözetben beszélt a honfoglalásról egy olyan stílusban, hogy a diákok figyelme egy pillanatra sem lankadt. Fegyvereket mutatott be - szablyát, íjat, fokosbárdot -, na meg mindennapi használati eszközöket, páncélokat és sisakokat. Mindenhez fűzött magyarázatot, a diákok pedig szájtátva figyelték a bemutatót.

Hidán Csaba a rendhagyó történelemóráján a honfoglaló magyarok fegyvereit, harcmodorát is bemutatta

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: