2019-10-31 17:04:10• hírek • Bede Emőke

Testkamerával szerelik fel a Helyi Rendőrség tagjait

A csütörtöki nap során a Helyi Tanács tagjai rövid huzavona után jóváhagyták a 2019-es költségvetés kiigazítását, melynek köszönhetően egyebek mellett testkamerával és nyomkövetővel látják el a Helyi Rendőrség munkatársait, illetve nyomógombos gyalogátkelőhely kerül a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum elé.

Az egyenruhásokat a beruházásnak köszönhetően olyan hangot és képet is rögzítő eszközökkel, azaz testkamerákkal szerelik fel, melyek által úgy a hatósági túlkapások, mint az egyenruhások elleni verbális vagy fizikai erőszak mértékét csökkenteni lehet. E célra a Helyi Tanács 40 ezer lejt hagyott jóvá, a GPS-s nyomkövetők beszerzésére pedig 46 ezer lejt.


Ugyancsak a költségvetés-kiegészítés által sikerült elegendő pénzt, azaz 79 ezer lejt elkülöníteni ahhoz, hogy a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum előtti átjáróhoz egy, gyalogosok által aktiválható jelzőlámpát szereljenek fel. Ezen kezdeményezés már csak azért is örvendetes, mert az érintett zebránál számos, olykor halálos áldozatot követelő közlekedési baleset történt az utóbbi években.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: