2017-04-28 16:23:45• hírek • refszatmar.eu

Testileg Eltunyult Papok Sport Imitációja

Rácz Ervin bal szélen guggolva
Rácz Ervin bal szélen guggolva

Lelkes szervezőcsapatnak köszönhetően immáron nyolcadik alkalommal szervezték meg a TEPSI-Kupát (Testileg Eltunyult Papok Sport Imitációja) Nyárádszeredán. A Maros megyei színtiszta magyar városkában a legjobb tudásuk szerint fociztak ugyan a református lelkipásztorok, de a lényeg mégis a találkozáson, a közösségen volt, s persze az önfeledt jókedven és megértő beszélgetéseken.

Ezen a héten, kedden és szerdán bonyolították le a tornát hét lelkészcsapattal. Mindkét nap áhítattal kezdődött: kedden Barabási Endre, szerdán Kovács-Szabó Levente lelkipásztor hirdette az Igét. A szerdai alkalom az izomláz és bizonyos sérülések miatt, kívülről inkább bűnbánati istentiszteletnek látszódott.

Hét csapat játszott tehát egymással két napon át bajnokság-rájátszás rendszerben, ahogy azt mondani szokták, mindenki játszott mindenkivel: KOKATED (Kolozs-Kalotaszeg-Dézs), Mezőség, Küküllő, Maros, Székelyudvarhely egyházmegyei csapatai mellett ott voltak az anyaországi nyírségiek, valamint a Partium, azaz a Királyhágómellék is képviseltette magát egy csapattal, amelyet Rácz Ervin erdődi lelkész is erősített.

A kolozsváriak már ez első meccsen tudatták, nem bízzák a véletlenre a dolgot. A királyhágómellékieknek sikerült egy meccset nyerni, s ez a lényeg. A négy között a KOKATED a Nyírséget verte (5-2), Maros pedig Mezőséget (2-1). A döntőben sokáig tartotta magát a marosi csapat, de végül 4-1 arányban a kolozsvári, kalotaszegi és dézsi egyházmegyék válogatott-csapata diadalmaskodott. Gólkirály: Somogyi Botond és Éles Ferenc (11-11 góllal), legjobb játékos: Bántó Tamás-Szilveszter, legjobb kapus: Szövérfi Mihály.

A házigazda Nyárádmentieknek, az ügyes kezű nőszövetségi tagoknak köszönhetően nem sikerült sok plusz kilótól megszabadulni a lelkészeknek, Fazakas Csaba, Rátoni Csaba, Székely Szabolcs és Csenteri Levente szervezőmunkája pedig most sem hagyott maga után kívánnivalót. A reformáció ötszázadik évfordulóján tehát Heltai Gáspár kincses városában pihen a vándorkupa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: