2013-04-16 11:21:59• hírek • Szatmár.ro

Testi misék a kastélyban

Kürti László Testi misék című verseskötetének nagykárolyi bemutatójára kerül sor április 18-án, csütörtökön este 7 órától a kastélyban. A könyvet bemutatja Oláh András (Mátészalka), közreműködik Varga Sándor színművész, a moderátori tisztet pedig Végh Balázs Béla irodalomtörténész látja majd el.

A kötetet nemrégiben jelentette meg a Magyar Napló Kiadó. Ekként ajánlja az olvasóknak a fiatal poéta művét: „Olyan költői erejű igazságokat találhat ebben a könyvben az olvasó, hogy a tenyerek buták. Vagy hogy az igazán szép nők láthatatlanok. És hogy egy fontos megélnivalót félre is lehet élni. És hogy egy ember biztonsága gyönyörökre bontható. És hogy nincs ragyogóbb látvány a szenvedésnél. A fixaideákat pedig be lehet szárítani, mint a hajat. És ha nem figyelsz, gyermekeddé válnak a szüleid. És a fájdalomcsillapítók gyomorvérzést okoznak, a szűk udvarok szégyenérzetet. És lehet szülni emlékezetből is. És akiről álmodok, kimelegedik, mire feljön a nap.

Persze sok szép egész vers is van ebben a könyvben, nemcsak ilyen, önmagukban is vers sorok. A kötet egészén József Attila költészete hagyta a legmélyebb nyomokat. Kürti László kiindulópontja és iránya is az emberi lélek, iránytűje a szenvedés. (Kemény István)

Kürt László (1976) Vásárosnaményban született, jelenleg a mátészalkai gimnáziumban tanít filozófiát és testnevelést. A Partium és a Vörös Postakocsi folyóiratok munkatársa, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Írók Társasága (SZIRT) alapító tagja és számos írószervezetnek rendes tagja. A Debreceni Egyetem Filozófia Tanszékének phD hallgatója. Eddig megjelent verseskötetei: Félszavak (1999), Akvárium (2004), Alkalmi otthonok (2007)."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: