2007-05-06 18:00:36• hírek • Kis Csilla

Tuti fogyás titka

fogyasKönnyebben adhat le testsúlyából az, aki tojást eszik reggelire
Könnyebben adhat le testsúlyából az, aki tojást eszik reggelire, az ugyanis nagyobb teltségérzetet biztosít más ételeknél.

A louisianai egyetem kutatói a túlsúlyos, de diétát folytató nők étkezési szokásait vizsgálták, és arra kérték a felmérésben résztvevőket, hogy minden nap két tojást vagy valamilyen édes süteményt egyenek reggelire. A két étel ugyanis azonos mennyiségű kalóriát tartalmaz, és súlyuk is közel megegyező.

A kutatók azt figyelték meg nyolc hét után, hogy azok a nők, akik tojást reggeliztek, többet tudtak leadni testsúlyukból.

A felmérés szerint 65 százalékkal többet fogytak a reggelire tojást evők, mint az édes süteményt fogyasztók, és derékbőségük is jobban csökkent.

A tojás nagyobb teltségérzést biztosít, így aki ezt reggelizik, kevesebbet fog ebédelni, ezáltal testsúlyát is nagyobb mértékben csökkentheti.

A tojásos reggeli okozta hatás az étkezés után még 24 órával is érezhető. A kutatók nem tettek különbséget a főtt és a buggyantott tojás, valamint a rántotta között, vagyis valamennyi fogyasztható reggelire. stop
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: