2019-04-05 12:30:39• hírek • x

Testépítés a RobiFitnesszel: ezt érdemes tudni a jó minőségű fehérjékről és helyes fogyasztásukról

Izomépítéshez, fogyáshoz és testtömegnöveléshez is fogyaszthatóak a különböző márkák protein keverékei. Nem dopping, nem hormon, nem szteroid és nem is csodaszer. Ezt érdemes tudni a fehérjék egészséges használatáról:

Először is, nézzük meg, melyek a leggyakoribb alapanyagok: szója, tejsavó, tojás és tej, marhahús, rizs. Az összetett keverékek akár 10 fajta összetevőből is felépülhetnek. Minden étrendkiegészítő márkának van fehérje keveréke, melyek az alapanyagban és adagolásban eltérőek lehetnek. Van olyan, melyben a szénhidrát több, míg másban a protein több - osztotta meg velünk a RobiFitness szakértője.

 

 

Fogyasztásuk mindhárom célhoz illeszthető az edzésnek és a diétának megfelelően kiválasztva: fogyásban, tömegnövelésben vagy szálkásításban lehetnek a segítségedre. A márka és a fajta kiválasztása függ a napi erőfeszítéstől és az étkezéstől. A megfelelőt az edző és a szakképzett eladó segítségével választhatod ki, latba vetve az életmódot és az elérendő célt.

 

 

A fehérje shake egy étkezést vagy tízórait, illetve uzsonnát kiválthat, de két étkezést nem. A szervezetnek szüksége van a változatos, teljes tápértékű élelemre, melyet porokkal még fogyókúra alkalmával sem pótolhatunk - figyelmeztet a szakképzett robifitnesses munkatárs. Reggelre vagy egy köztes étkezés kiváltására a zsiradék nélküli fehérje javallott, magas proteintartalommal. Edzés után pótlás céljából ajánlott fogyasztani, ilyenkor a gyorsabban felszívódó változatot válaszd. Estére a lassú felbontásút javasolják a szakemberek. 

 

Az étkezések között érdemes 2-3 óra szünetet tartani, általában annyi idő alatt ürül ki a gyomor. A fehérjeporok felszívódási ideje általában 2 óra, de ez függhet a terméktől. Fogyókúra alkalmával a koplalás helyett inkább igyál egy shake-et! Az erő megmarad, nincs izomveszteség.

 

 

Közvetlen étkezés előtt vagy után ne fogyaszd, mert túlzott telítettséget és rosszullétet okozhat – mint, amikor "túleszi" magát az ember. Közvetlen edzés előtt se fogyaszd! Ebben a szerencsétlen esetben olyan érzésed lehet, mint amikor tele gyomorral állssz neki a gyakorlatoknak. A készítmények egyéb mellékhatástól mentesek, ha betartod a fogyasztási javallatot - teszi hozzá a RobiFitness eladó munkatársa a Szamos áruházi boltban. 

A termékek olyannyira ártalmatlanok, hogy súlyos betegségben szenvedőknek, például rákbetegek számára szakorvosok ajánlják, hogy efféle táplálékkiegészítőket fogyasszanak a gyors felszívódás miatt. Sokaknak segített már abban, hogy megerősödjenek, némi tömeget szedjenek vissza a drasztikus fogyást követően.

 

A táplálékkiegészítők megfelelő minőségű szénhidrátokat tartalmaznak, melyek akár chia mag, akár rostok formájában vannak jelen a keverékben. Ezek mellett Omega3 zsírsavakban és vitaminokban gazdagok.

 

 

Az ízeket tekintve igen változatos a paletta: natúr, gyümölcsös, csokis és vaníliás közül választhatnak a vásárlók. Ezeket egy marék gyümölccsel vagy pár szem dióval, mogyoróval, mandulával, de akár chia maggal is megbolondíthatják. Vannak olyan termékek, melyekben csokidarabkák vagy gyümölcsdarabkák vannak - tudhattuk meg a RobiFitness boltjában. A hozzáadott finomságok mennyiségével és minőségével kapcsolatban fontos a megfelelő tájékozottság, nehogy átessünk a ló másik oldalára - figyelmeztettek.

 

 

A fehérjeporok nem csak tehéntejjel, de laktózmentes tejjel, mandulatejjel vagy rizstejjel is elkeverhetőek. A proteinmixeket süteményekben is felhasználhatod, jelentősen lecsökkented így a felhasznált liszt mennyiségét. Receptek tömkelege van az interneten, videós recepteket a Youtube-on nézhetnek a vállalkozókedvűek.

 

Nem csodaszer, nem dopping, nem hormon és nem szteroid - egészséges fogyasztása mellett azonban látványos segítséget nyújthat célod elérésében! Kérd a RobiFitness szakértőinek véleményét.

 

A RobiFitness táplálékkiegészítő boltjait Szatmárnémetiben a Szamos áruház földszintjén, illetve a Károlyi út 6-8. szám alatt találhatod. Fordulj bizalommal a szakképzett eladókhoz!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: