2017-01-11 10:40:27• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Tervözön felelősségtudattal

Ahogy az előbbi hónapokban is kiderült, építő kapcsolat alakult ki a Szatmári Református Egyházmegye vezetősége és a politikum között az elmúlt hónapokban. Mindez az általuk képviselt közösségek érdekében történik, a választások után is.

Király Lajos esperes és Kiss József főjegyző kedden fogadta az esperesi hivatal tanácstermében: Kereskényi Gábor polgármestert, Pataki Csaba megyei tanácselnököt, Magyar Lóránd parlamenti képviselőt és Szőcs Pétert, a Szatmár Megyei Múzeum főigazgató-helyettesét. Az esperes a 42. zsoltár szavaival fejezte ki a vezetők felelősségét: „Amikor kiöntöm lelkemet, ezekről emlékezem: milyen nagy csoportban vonultam azelőtt, és milyen hangos ujjongással és hálaadással vezettem az ünneplő sokaságot Isten házáig." (5. vers)

Az aktuális kérdések közül kiemelkedett a Reformáció Emlékéve körüli tervek megtárgyalása. Szeptember 2-án ünnepli együtt az egyházmegye a 16. századi egyházreformáció ötszázadik évfordulóját. Mindezt a város közéleti személyiségeivel együtt tervezi megülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: