2007-02-09 14:15:52• hírek • István Löchli

Leáll a nukleáris program?

 Jó esély van arra, hogy Észak-Korea hajlandó lesz leállítani nukleáris reaktorát.

A mai napon vette kezdetét Pekingben az a hatoldalú nemzetközi tanácskozás, melynek célja, hogy Észak-Korea állítsa le nukleáris fejlesztési programját, és engedje be az országba a nemzetközi ellenőröket.

A résztvevők eddigi véleménye szerint "ez egy jó első nap volt", hiszen a jelenlegi koreai álláspont szerint, most van esély a megállapodásra. Cristopher Hill az amerikai küldöttség vezetőjének nyilatkozata szerint, sikerült némi előrehaladást elérni az atomprogram leállításáról és reménye szerint a hatoldalú tárgyalások végeztével sikerül egy közös nyilatkozatot létrehozni. Az észak-koreai delegáció a hatoldalú tárgyalások megkezdése előtt kijelentette, készek tárgyalni az atomprogram leállításról, ha az Amerikai Egyesült Államok békésebb politikára vált és hajlandó lesz a két ország közti békés együttműködésre.

Peking a tárgyalások legelején máris egy megállapodást terjesztett elő, melyben felkérte Észak-Koreát, hogy gazdasági segély és biztonsági garanciák fejében állítsa le az atomprogramot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: