2019-10-01 05:26:17• hírek • Blikk.hu

Terry Black gyermekei rettegnek attól, hogy utcára kerülnek

Nagykorú lett a szívinfarktusban elhunyt Terry Black fia!

Dani szűk körben emlékezett meg a 18. születésnapjáról a hétvégén, s apja halála óta most először mosolyodott el a fotók kedvéért. Boldog azonban nem lehet, hiszen a húgával, Fannival (14) együtt a helyzetük kilátástalan, és bár szeretnék eltemetni az apjukat, nincs miből. Segélyt még nem kaptak a német államtól, viszont a felszólító levelet már átvették: tartozás miatt el kell hagyniuk az albérletüket. 
 

Dani és Fanni lassan hét éve élnek Németországban, ott járnak iskolába is. A szeptember közepén elhunyt Terry Black tavaly tavasszal a végrendeletében Árvai Mónikát (45) jelölte meg gyámnak. Az eddig Svájcban élő asszony a gyerekekhez költözött, és szombaton a gyász ellenére születésnapi partit rendezett Daninak. 

– Akármilyen szomorú is ez a helyzet, mégiscsak 18 éves lett Dani – mondta az asszony, aki nem tudja, mi lesz a rá bízott gyerekekkel, félnek, hogy utcára kerülnek a komoly tartozás miatt. 
 

– Terry a betegsége miatt többet volt kórházban, mint otthon, utólag már tudom, hogy augusztusban az ismerőseitől búcsúzni ment haza, csakhogy ezt senki sem sejtette. Az utolsó egy évben döntenie kellett, hogy egyenek a gyerekek, vagy a lakbért fizesse, de nem akarta sokkolni őket a rettenetes anyagi helyzetével – magyarázta Mónika a tartozás okát. 

 

A szülinapi ünnepségen ott voltak azok a szomszédok is, akik pénzt adtak, hogy a gyerekek enni tudjanak az első napokban. Dani és Fanni az apjuk elvesztése óta most először mosolyodtak el, néhány órára elfeledve a gyászt.
 

– Amikor hét éve kijöttünk, egy évet menekülttáborban éltünk nagyon rossz körülmények között, kimaradt a suli is, de megtanultunk Fannival németül, azután lett végre otthonunk. Apu halála után sokan hívogattak, ígérték, hogy segítenek, de eddig nem történt semmi. Hiába vártam azt is, hogy a keresztapám felhívjon köszönteni. Pedig nem kérek semmi mást, csak azt, hogy eltemethessem az apukámat, ahogy akarta, Magyarországon – mondta a Blikknek Dani, akit a gyámhivatal munkatársai arra biztatnak, hogy menjen dolgozni és keressen új lakást, de ő tovább szeretne tanulni. A nagykorúságát szendvicsekkel, üdítővel, egy ajándékba kapott csokitortával és lufival ünnepelte. 
 

– Fannika rosszabb állapotban van a bátyjánál. Szegénykém néha németül beszél hozzám, de végre legalább eszik. Ő nem fogja még fel, hogy milyen nagy baj lehet, ha utcára kerülünk – mondta szomorúan Mónika.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: