2008-09-26 17:53:52• hírek • Szatmar.ro

Repülőgép-szerencsétlenséget modelleztek

Szatmárnémeti városa is meghívást kapott a szeptember 23-25 között megszervezett nemzetközi katasztrófavédelmi bemutatóra.

Az eseményen jelen volt Kereskényi Gábor alpolgármester, Magyar Lóránd, a városi tanács egészségügyi és sportbizottságának tagja, Remetey Zsigmond ezredes, a Sürgősségi Helyzetek Megyei Felügyelőségének helyettes vezetője, valamint Gazdac Florian, a Szatmárnémeti Közösségi Rendőrség vezérigazgatója.

 

A gyakorlati bemutatón azt modellezték, hogy egy Boeing-717 típusú gép kigyullad felszállás közben a kassai Letisko repülőtéren, melynek következtében kiömlik 50 tonna kerozin. A húsz halottal és negyvenhárom súlyos sérülttel járó válsághelyzetet bejelentik a 112-es egységes segélyhívón. Ezt követően léptek akcióba a különböző intézmények egységei: a reptéri tűzoltók, a városi tűzoltók, a katasztrófavédelmisek, a mentők, a rendőrség, a vízügyesek, a megyei vegyi laboratórium egységei, a kassai közösségi rendőrök, valamint Miskolcról is érkeztek tűzoltók és katasztrófavédelmisek.

„Érdekes és tanulságos volt látni, milyen összehangoltan lépnek fel a a különféle állami és önkormányzati intézmények egységei a katasztrófahelyzet elhárítása érdekében. Fontosnak tartom a régiók - esetenként országok - közötti együttműködést és közös fellépést, hisz a katasztrófahelyzetek nem ismernek határokat" - értékelte a bemutatót Kereskényi Gábor alpolgármester.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: