2017-03-22 18:49:51• hírek • MTI

Terrortámadás történt a londoni parlamentnél

Kettős támadás rázta meg szerda délután London központját: egy késsel felszerelkezett autós embereket gázolt a Westminster-hídon, majd autójából kiszállva a parlament felé kezdett el rohanni, ahol a bejáratnál rátámadt egy rendőrre. A támadót lelőtték. A londoni rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst, a Westminster-hídnál elgázoltak közül ketten belehaltak sérüléseikbe.

Egy férfi legalább nyolc embert elgázolt a londoni Westminster-hídon, majd a kocsijából kiszállva egy konyhakéssel a kezében elindult a parlament épülete felé. A rendőrök csak a bejáratnál kapták el, ahol a férfi rátámadt az egyik rendőrre. A tiszt viszonzásul golyót eresztett a támadóba.  A parlamentet és a hidat lezárták, több mentőautó és egy mentőhelikopter is megérkezett a helyszínre. A brit rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli a londoni parlament közelében történt incidenst, amíg a tények mást nem igazolnak.
 
A helyszíni beszámolók szerint egy szürke, Hyundai típusú gépkocsi elgázolt több embert a hídon, majd nekiment a híd korlátjának, és leállt. A vezetője kiszállt, és a parlament felé ment tovább. Ott megkéselt egy rendőrt, és éppen készült megtámadni egy másikat is, amikor a biztonsági erők lelőtték.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: