2018-11-20 11:37:41• hírek • MTI

Terrortámadás történt Brüsszelben: megkéseltek egy rendőrt a belvárosban

Megkéseltek egy rendőrt kedd reggel Brüsszel központjában, egyes források – így az M1 – szerint iszlamista terrortámadás történt, a hatóságok azonban még vizsgálják a lehetséges okokat. A támadót lelőtték, kórházba került, állapotáról nem közöltek semmit sem.

A tájékoztatás szerint egy férfi kedden reggel 6 óra előtt késsel támadt egy rendőrre a város főtere, a Grand Place közelében. A tettest a rendőr társa meglőtte. A két sebesültet kórházba szállították, egyikük sincs súlyos állapotban.

 

A Derniere Heure című helyi napilap névtelen forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a feltételezett merénylő azt kiáltotta, hogy „Allah akbar!” (Allah hatalmas), ezt azonban hivatalos személyek egyelőre nem erősítették meg. „Túl korai még megmondani, hogy mi lehetett a támadó indítéka, folyik a nyomozás” – mondta a rendőrség szóvivője.

 

A gyanúsított fegyvercsempészet miatt már korábban is a hatóságok látókörébe került, szélsőséges iszlamistaként azonban nem volt ismert – közölte a Le Soir című újság.

 

Koen Geens belga igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy mindent meg fognak tenni a történtek pontos felderítése érdekében. Kollégája, Jan Jambon belügyminiszter pedig kijelentette: a támadás „gyáva akció volt a rendőreink ellen”. A brüsszeli rendőrség különleges óvatosságra intette az állomány tagjait.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: