2017. június. 22., csütörtök
Névnap:
2007-05-24 14:47:12• hírek • Tamás Jakab

Programajánló

 A hétvégén a Szatmárnémeti Városnapok programjai dominálnak.

 Csütörtök este ismét komolyzenei koncertnek örvendhet a zeneszerető közönség. A Filharmóniában ma ismét egy vendég karmester igazgatja majd a zenészeket, Shinya Ozaki személyében. Mellette Florin Croitoru hegedűn kísér majd. A zenei programban többek között Mozart, Don Giovanni című operájának a nyitánya is szerepelni fog Sibelius és Brahms egy-egy műve mellett.

Egy amerikai kosárlabda csapat látogat el Szatmárnémetibe, és az elkövetkezendő napokban több mérkőzést is játszanak majd helyi csapatok ellen. A meccsekre ingyenes a belépés, a helyszín a Sportlíceum sportterme. Pénteken reggel 11 órától a Sportlíceum csapatával mérkőznek, majd délután 3 órakor a Temesvári Elba csapatát fogadják. Szombaton ismét két mérkőzésen lépnek pályára, előbb újra a temesváriak ellen 12 órától, majd ezt követően a Baschet Club Magic-el mérkőznek 18 órai kezdettel. Vasárnap 14 30-tól utcai kosárlabda mérkőzést rendeznek a December 1 utcán.

Csütörtök este veszi kezdetét az idei Szatmár arca elnevezésű rendezvény, melynek keretében este 9 órától a város több épületére is szatmári portrékat vetítenek majd.

 Péntek reggel 10 órától a Brătianu sugárúton kézművesek vásárát rendeznek. 12 órától kezdődik a hivatalos megnyitó az újközpontban a mazsorettek felvonulásával. 1 órakor nyílik meg a XIV. Expoflora kiállítás a Szakszervezetek Művelődési Házában. A nap folyamán a következő fellépők közül lehet válogatni az újfőtéren: Ansamblul Inedit – Palatul Copiilor, gyermekdivat- bemutató a Gaby’s Models-el, Tanita, X-Treme, Laura Zimbru, Crazy Dancers, Horea Someşan, Nelu Tarţa és a Lira együttes, Miss Városnap, Rap Time, Magic, DJ Adi, Ilinca Berindei, Gaby’s Models  divatbemutatója,  Jam, Ioana Boca, Radu Bledea, In Extenso, Lili Fedorca, Răzvan Crivaci, Riff, Corina, Emanuel, Desperado, Sugarloaf, Fly Project előadása.

alphavilleSzombaton 13 órától utcai gyerekfoglalkozások veszik kezdetüket a Horea úton és az Északi Színház előtt. 14 órától a Római Katolikus Katedrális mellett középkori fegyverbemutató kezdődik. 15 óra 30 perces kezdettel sportbemutató kezdődik ugyanitt, a közönség láthat judót, karatét, birkózást és egyéb sportokat. Este 7-től koncert veszi kezdetét az újfőtéren, amelyen fellép DJ Danzel, a Holograf és az Alphaville. 21 30-tól a Katedrális mellett utcai mutatványosokat lehet megtekinteni. Éjféltől tűzijáték kezdődik.

Szintén a szombati nap műsorai között találjuk a Csíki Játékszín előadását, a Hegedűs a háztetőn című musical-t, mely 16.00 és 20.00 órai kezdettel tekinthető meg.

 Vasárnap reggel 11 órától a Brighella bábszínház előadását tekinthetik meg az érdeklődők az Északi Színházban. Délután 3 órakor erősember versenyt rendeznek az újfőtéren, magyar, román és szlovák résztvevőkkel. 16 órakor kosárlabda bajnokságot rendeznek Boldogság Kupa 2007 néven a Sportlíceum tornatermében. 16 órakor utcabál veszi kezdetét a Katedrális melletti téren, a következő résztvevőkkel: Onix, B. Element, G Skill, Smog, Trio Ra, Frozen, Cultură sub Cenzură, Underskies, Mandala Dalszínház, No Name, Park Folk Grup, Mircea Florian, Knock Out, 4 Ever. 18 órától DJ PARTY veszi kezdetét a 25 Octombrie téren.       

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: