2011-01-24 16:48:37• hírek • MTI

Terrortámadás az orosz reptéren

Robbanás történt a moszkvai Domogyedovo repülőtér nemzetközi érkezési termináljának csomagkiadó részlegében hétfőn a késő délutáni órákban, az egészségügyi minisztérium közlése szerint a halottak száma 31, több mint 130 ember megsérült, közülük 20 állapota súlyos, életveszélyes.

Az ügyészség terrorcselekmény ügyében indított nyomozást. A robbanás miatt a repülőtér rövid ideig nem fogadott nemzetközi járatokat, később azonban újra fogadott és indított gépeket. Az átirányított repülőgépeket a két másik nagy moszkvai repülőtér, Seremetyevo és Vnukovo fogadta, mindkettőn megerősítették a biztonsági intézkedéseket.
A budapesti járatok, amelyek egy időben Domogyedovóra, Moszkva legkorszerűbb repülőterére érkeztek, már több hónapja újra Seremetyevón szállnak le.

Moszkvában a rendőrség megerősített létszámmal ellenőrzi a metróállomásokat és az egyéb helyeket, ahol sok ember fordul meg.

A robbanás moszkvai idő szerint 16.37-kor történt. A repülőtéri kijelző szerint 13 órától a robbanás időpontjáig egyebek között Kairóból, Tokióból, Düsseldorfból, Londonból érkeztek gépek.  
A repülőtérre haladéktalanul elindult 20 mentőautó, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumának két mentőosztaga. A helyszínre sietett a legfőbb ügyész helyettese és a moszkvai közlekedési ügyész, a történtekről tájékoztatták Vlagyimir Putyin miniszterelnököt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: