2010-11-20 13:00:07• hírek • MTI/dpa/AFP

Terrortámadás a Reichstag ellen

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és vele szövetséges csoportok valószínűleg támadásra készülnek a berlini parlament, a Reichstag ellen - írja a Der Spiegel című német hetilap.

A hamburgi magazin hétfőn megjelenő legfrissebb számában, melyből a német hírügynökség szombaton részleteket közölt, azt írta, hogy a terroristák a rajtaütés során túszokat akarnak ejteni, és lőfegyverekkel vérfürdőt rendeznének a német parlament épületében.

Ezek az információk - amelyek a Der Spiegel szerint egy dzsihád-harcostól származnak - késztették Thomas de Maiziere szövetségi belügyminisztert a hét közepén arra, hogy iszlamisták készülő terrortámadására figyelmeztessen az ország területén.

A  hetilap szerint az informátor - aki Németországon kívül tartózkodik - az elmúlt napokban több ízben telefonon hívta a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt (BKA). Valószínűleg ki akar szállni az akcióból - vélte a Der Spiegel.

Az informátor szerint a terrorkommandó hat főből áll. Ketten közülük már hat-nyolc hete Berlinbe érkeztek, és ott illegalitásba mentek. Négy további merénylő - egy német, egy török, egy észak-afrikai és még egy férfi, akinek a személyazonosságát az informátor nem ismeri - indulásra készen állnak. A támadásokat februárra vagy márciusra tervezik - írta a Spiegel.


Egy német hetilap szerint terrortámadásra készülnek a német parlament ellen
Egy német hetilap szerint terrortámadásra készülnek a német parlament ellen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: